Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrej Briščik kao glavne smjernice svog programa ističe borbu protiv korupcije i nezaposlenosti.


Andrej Briščik zajednički je kandidat Akcije mladih, Živog zida i Snage za gradonačelnika Rijeke.

Vezani članci Marko Filipović Obersnelov zamjenik ide na izbore: Marko Filipović kandidirat će se za gradonačelnika Rijeke Riječki studenti u prvom covid info centru - 1 Kod njih više nema propuštenih poziva: Zdravstveni radnici su preopterećeni, pa ovdje na sva pitanja građana o koroni odgovaraju volonteri

Javnosti je postao poznat kao voditelj Kluba mladih u Rijeci. Ovaj 31-godišnjak dugogodišnji je član Akcije mladih kojeg opisuje kao pokret, bunt i revolt prema onome što nas okružuje i ljuti u svakodnevnom životu.

Glavni problem u Hrvatskoj je, tvrdi Briščik, „robovanje“ mladih ljudi za 2.400 kuna, odnosno zbroj broja umirovljenika i nezaposlenih koji premašuje broj zaposlenih u državi. Ističe i iseljavanje iz države koje je u posljednjih godinu dana u drastičnom porastu.

Glavni adut - Program za mlade

Njegov je glavni adut Program za mlade koji se sastoji od tri točke: zapošljavanje, obrazovanje i slobodno vrijeme i kvaliteta života. Nerijetko kritizira i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je, kako kaže, postao „agencija za evidenciju nezaposlenosti“.

U svom programu nudi i Antikorupcijsku strategiju kojom bi se izmijenile Zakonske regulative, donošenje Zakona o porijeklu imovine i povećale kazne za sve oblike korupcijskih dijela.

"Politički vrh često u zatvoru, ali tamo se ne zadržava"

Hrvatsku je nazvao zemljom čiji „bivši premijeri, potpredsjednici Vlade i najviši politički vrh redovito posjećuju zatvore, no nekim čudom tamo se ne zadržavaju baš dugo".

Istraživanje Nove TV iz travnja stavlja ga na četvrto mjesto (iza Obersnela, Burića i Staničića) s 8,6 posto glasova potpore.