Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na referendumu se odlučuje

'Bilo bi tragično da Hrvatska uđe u EU nakon Srbije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik Europskog parlamenta iz bavarske Kršansko socijalne unije Bernd Posselt izrazio je uvjerenje da će hrvatski građani velikom većinom glasova na nedjeljenom referendumiu podržati ulazak svoje zemlje u Europsku uniju, ističući da bi bilo tragično da Hrvatska ostane iza Srbije u redu za ulazak u Uniju.

‘Vjerujem u hrvatski narod. Ta srednjoeuropska nacija uspostavila je prije dvadeset godina funkcionirajuću demokraciju, zaustavila stranu agresiju i izgradila mirne odnose sa svojim susjedima. Tijekom dugog i teškog puta Hrvatska je uspješno pregovarala s Europskom unijom i postat će jedna od najbolje pripremljenih članica te zajednice, radeći za snažnu Europu na temelju slobode i kršćanskih vrijednosti. Uvjeren sam da će velika većina Hrvata zaključiti s jasnim 'Da' impresivni posao koji su učinile sve demokratske stranke u Hrvatskoj posljednjih godina’, istaknuo je Posselt u priopćenju.

Pročitajte i ovo Herbert Kickl, predsjednik Slobodarske stranke Imaju 30% podrške U Austriji bi krajnja desnica mogla pobijediti na europskim izborima Danijel Vrbota, reporter Dnevnika Nove TV Plenarna sjednica Europski parlament usvojio nekoliko važnih pravila za hrvatske građane, tiču se banaka, potrošačkih kredita, nabave oružja...

>> Pusić objavila fotografiju referendumskog listića

‘Bilo bi tragično kad bi zbog neuspjeha referenduma, Hrvatska ostala iza Srbije među kandidatskim zemljama. Jasno 'Da' u nedjelju to će spriječiti’, zaključio je Posselt.

Bernd Posselt je dugi niz godina bio izvjestitelj Europske pučke stranke za Hrvatsku. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene