Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protupožarni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u ranim poslijepodnevnim satima započeli su gasiti požar na širem području Jablanice u Bosni i Hercegovini gdje vatra već danima gori uništavajući raslinje, ali i prijeti kućama u okolnim selima.


Dva zrakoplova tipa 'Canadair' angažirana su na gašenju požara kod Jablanice na temelju suglasnosti koju je na telefonskoj sjednici ranije tijekom dana dala vlada Hrvatske odgovorivši na taj način na zamolbu Vijeća ministara BiH.

Vatra koja je planula krajem prošlog tjedna širi se prema planini Prenj no spustila se i prema kanjonu Neretve ugozivši tako magistralnu putnu komunikaciju koja povezuje Mostar i Sarajevo.

Vezani članci Vatrogasac na terenu, ilustracija Vatrogasci upozoravaju građane: Toplinski val pogoduje požarima, ne palite vatru na otvorenom! Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Automobil se zapalio zbog tehničkog kvara na motoru, u njemu pronađeno tijelo nepoznate osobe

>> Nezaustavljivi požar u BiH gasit će i kanaderi

Na gašenju požara na tlu već danima su angažirani deseci gasitelja kao i brojni mještani te dva helikoptera oružanih snaga BiH no oni su tek djelomice uspjeli spriječiti širenje vatre i obraniti kuće u selima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook