Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva vatrogasna zrakoplova kanadera uključit će se od srijede u gašenje velikog požara kod Jablanice na sjeveru Hercegovine jer vatrogasne službe u Bosni i Hercegovini ne mogu zaustaviti njegovo širenje, izvijestili su mediji u BiH.


Po navodima pomoćnika ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samira Agića kanaderi bi od jutarnjih sati u srijedu trebali gasiti požar, jer su vlasti BiH osigurale financijska sredstva i tehničke uvjete nakon što je dan ranije Vijeće ministara zatražilo međunarodnu pomoć.

'Da bi se međunarodna pomoć mogla aktivirati, potrebno je da onaj tko traži pomoć, u ovom slučaju BiH, osigura usluge zračne luke i goriva za letjelice, a to znači i dodatna financijska sredstva', rekao je pomoćnik ministra sigurnosti BiH.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu Kanaderi gase požar kod Metkovića Požar kod Metkovića gase i dva kanadera

>> BiH traži pomoć u gašenju nezaustavljivog požara

Po njegovim riječima vlasti BiH u proračunu nema izdvojen novac za tu namjenu.

Požar više dana ugrožava obiteljske domove u podnožju planine Prenj u općini Jablanica, a gašenje je otežano zbog nepristupačnog terena, loše opremljenosti gasitelja i visokih temperatura. Na području Jablanice u utorak su se pojavila nova požarišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook