Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nitko mu ne vjeruje

Trump iznio šokantnu teoriju i izazvao skandal: "Dao je ovlast FBI-u..."

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Bivši predsjednik Donald Trump tvrdi da ga je američki predsjednik Joe Biden planirao smaknuti tijekom pretresa njegove vile.

FBI je izdao rijetko priopćenje nakon što su bivši predsjednik Donald Trump i nekoliko republikanskih zastupnika proširili lažne tvrdnje u kojima se sugerira da je predsjednik Joe Biden odobrio njegovo ubojstvo tijekom pretrage njegova odmarališta Mar-a-Lago 2022. godine.

Navodi se da je Trump reagirao na izvještaje desno orijentiranih medija u vezi s dokumentima iz procesa Trumpu, osumnjičenom da je u vili sakrio državne tajne odnesene iz Bijele kuće.

Pročitajte i ovo Berislav Jelinić, glavni urednik tjednika Nacional Sve je prijavljeno Zastrašujuće prijetnje upućene redakciji Nacionala: "Čekamo trenutak da vas što više uhvatimo zajedno"

S tih sudskih dokumenata nedavno je skinuta oznaka tajnosti, a Trump je u mailu koji je poslao pristalicama, s ciljem traženja donacija za predizbornu kampanju, napisao da je Biden "spreman kao zapeta puška da ga smakne", piše ABC News. 

Tim povodom Trump se oglasio i na svom profilu na društvenoj mreži. Napisao je da su mu pokazani izvještaji o tome da je Biden američkom Ministarstvu pravosuđa dao ovlaštenje FBI-u da primijeni smrtonosnu silu prilikom potrage za papirima u vili na Floridi. Američka televizija navodi da se tim povodom oglasio i FBI, što nije baš uobičajena praksa za njih.

Pročitajte i ovo Izjava Andreja Plenkovića pratite na DNEVNIK.hr-u Plenković se žestoko obrušio na Milanovića: "Ostavka bi bila jedina korektna"

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Provodi se istraga Ispitan vozač kamiona (27) koji je usmrtio djevojčicu: DORH objavio odluku

"FBI se držao standardnih protokola prilikom pretresa kao što to činimo prilikom svih pretresa po nalogu, a koji uključuje navode o ograničenoj upotrebi smrtonosne sile. Nitko nije naredio poduzimanje dodatnih koraka i nije bilo odstupanja od normi u ovom slučaju", poručio je FBI.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene