Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograđuju se od komentara

Bet Israel: Niti smo podržali referendum, niti smo kome sugerirali kako da glasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bet Israel se ogradio od komentara prema kojima je ta židovska vjerska zajednica podržala predstojeći referendum.

Židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj, kao organizacija koja se ne bavi politikom, ne želi komentirati predstojeći referendum o ustavnoj definiciji braka, priopćeno je iz Bet Israela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani odlučili REFERENDUM O BRAKU Rezultati za Krapinsko-zagorsku županiju Slika nije dostupna Građani odlučili REFERENDUM O BRAKU Rezultati za Zagrebačku županiju

Biskupi: Referendumom se ne dira ni u čija prava

Istodobno, Bet Israel ograđuje se od bilo kakvih komentara u medijima koji sugeriraju da je ta židovska vjerska zajednica podržala referendum ili sugerirala svojim članovima ili široj javnosti kako da glasa na referendumu, koji će se održati u nedjelju 1. prosinca, navodi se u priopćenju.

Stav Bet Israela je da svaki građanin Republike Hrvatske treba samostalno donositi odluku o izlasku na referendum te o tome kako će glasati.

S tim u vezi, članovi Bet Israela će po svojoj savjesti izići ili neće izići na referendum te dati ili ne dati glas. Židovska vjerska zajednica Bet Israel pritom neće utjecati na njihov izbor, navodi u priopćenju tajnik Židovske vjerska zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Borut Ivanuša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene