Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradska skupština

Bernardić: Rebalans je pun nepravilnosti, nije zakonit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić najavio je da će sjednici Skupštine neće prihvatiti rebalans proračuna za koji kaže da je pun nepravilnosti i nije zakonit.

"Rebalans proračuna je pun nepravilnosti, nije zakonit, u njemu nisu poštivane odluke Gradske skupštine i nisu realno planirani proračunski prihodi", kazao je Bernardić na današnjoj konferenciji za novinare.

Najavio je da će od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tražiti da za sljedeću sjednicu Gradske skupštine predloži novi rebalans proračuna koji će, kako je rekao, biti utemeljen na realno ostvarenim prihodima, ravnomjernom zadovoljavanju svih javnih potreba te će izbaciti sve nepravilnosti, ugraditi sve preporuke proračunskog nadzora koji je konstatirao da je nepravilnosti bilo te u sebi sadržavati odluke Gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Mislav Herman Zbrinjavanje otpada Oporba o najavi izgradnje CGO-a: "Tomaševićev projekt je fantomski, obmanjivanje javnosti. Neće se realizirati" Davor Bernardić Reagirao Grad Zagreb Bernardić objavio dokumente: "Ovo je jedna od najvećih afera dosad"

>> Bernardić: Ono što se nije rješavalo 20 godina, ne može se riješiti preko noći

Naglasio je kako je njihov zadatak kontrola svake proračunske kune te da više, kako je rekao, neće biti muljanja i poslova ispod stola, jer je takvo vrijeme prošlo.

"Niti možemo i nećemo biti alibi za loše planiranje, loše odluke i nepravilnosti", kazao je.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine rekao je i da će na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine promijeniti članove Skupštine Zagrebačkog holdinga jer su u svibnju dva njezina člana, Darinko Kosor (HSLS) i Nenad Matić (HSS), dali ostavke. Naglasio je da u Skupštinu Holdinga predlažu troje vrsnih stručnjaka koji će pomoći u restrukturiranju i učinkovitijem upravljanju Holdingom.

Napominjući da su nerijetko odluke Skupštine Holdinga bile političke odluke u stranačkom interesu, a ne u interesu Zagrepčana, Bernardić je istaknuo da politiku treba maknuti iz upravljanja Holdingom. "Grad Zagreb treba biti na usluzi građanima, a Holding treba biti profesionalan. Politiku treba maknuti iz upravljanja Holdingom, a Holding voditi struka", kazao je.

Bernardić je naglasio kako želi Zagreb bez korupcije i u kojem će se posao moći dobiti bez obzira je li tko kome rođak, iz istog je zavičaja ili iz iste stranke. "Želim grad u kojem će postupci javne nabave biti transparentni, a u tom procesu puno svojim primjerom transparentnog poslovanja i odnosa prema korupciji može napraviti zagrebački gradonačelnik", naglasio je.

Na novinarsko pitanje kako komentira izjavu ministra financija Slavka Linića da Grad Zagreb u proračun treba vratiti 337 milijuna kuna, Bernardić je rekao da se radi o proračunskom nadzoru Ministarstva financija. "Moramo poštovati proračunski nadzor i zato smo predložili da se otklone sve nepravilnosti koje su utvrđene. To je naša obaveza, moramo raditi po zakonu", kazao je Bernardić. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene