Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvornica LHT metalni lijev

Benkovac: Sve proizvedeno ide u izvoz, a biti će i širenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješan primjer industrijske proizvodnje nalazi se na području posebne državne skrbi! Riječ je o benkovačkoj tvornici koja proizvodi dijelove i opremu za automobilsku industriju. Posjetio ju je predsjednik RH.

Predsjednik Republike Ivo Josipović prilikom današnjeg posjeta Zadarskoj županiji u Benkovcu je razgledao tvrtku 'LTH metalni lijev', jednu od rijetkih izvozničkih tvrtki u toj županiji čiji se proizvodi ugrađuju u modele prestižnih svjetskih automobilskih marki.

Pročitajte i ovo Vuk u Benkovcu Nevjerojatne scene Mariju i njezino stado ovaca napao vuk, branila se samo štapom: "Ostavi se majku ti kud si doša!" Urušio se pločnik ispred zgrade u Benkovcu Propao Benkovac Građani u šoku: Usred grada otvorila se ogromna rupa, a iz nje se širi jak smrad

Vrlo sam zadovoljan viđenim, zbog toga jer imamo jednu uspješnu tvornicu u financijskom smislu, koja izvozi i u kojoj su plaće i porezi nešto što se redovito plaća. Ovdje je vrlo visoka tehnologija u jednom manje aktivnom kraju, i zaslužuje zapravo sve pohvale, rekao je Josipović.

Ivo Josipović o novom domu sindikata: Bolje da su napravili zgradu, nego novac potrošili na tulume

Izrazio je i zadovoljstvo vezano za podatke o porastu industrijske proizvodnje u siječnju za 5,4 posto u odnosu na prosinac 2013. te optimizam glede oživljavanja gospodarstva.

Benkovački pogon grupe LTH zajedno sa slovenskim već je 15 godina na međunarodnom tržištu.

'Ulaskom u Europsku uniju samo je olakšano poslovanje, a posla ima za 320 radnika', naglasio je financijski direktor grupe Borut Lah.

Tvrtka LTH Metalni lijev osnovana je 1980. godine, te je od 1999. godine sastavni dio grupacije LTH Castings. Oslanajući se na tradicionalno industrijsko okruženje zajedno s jakom sinergijom unutar grupacije, tvrtka LTH Metalni lijev nudi široki asortiman gotovih proizvoda.

Josipović: Postoji razlika između rezova i svakodnevnog života

Koristeći potpuno automatizirane lijevačke strojeve, obradne centre i namjenske strojeve tvrtka proizvodi anti-vibracijske, kočione sisteme, te komponente poput kućišta vodenih pumpi za potrebe auto-industrije. Koristeći LEAN strukturu, tvrtka je osobito troškovno efikasna obzirom na veliki obujam proizvodnje, navedeno je na mrežnim stranicama tvrtke.

U nastavku posjeta Zadru predsjednik Josipović sastao se i sa zadarskim županom Stipom Zrilićem, s kojim je razgovarao o gospodarskim temama, Zračnoj luci i luci Gaženica.

Župan Zrilić i gradonačelnik Kalmeta izvijestili su me o projektima ovdje; tu su uvijek naravno ta dva velika projekta - Zračna luka koja je ušla u nacionalne prioritete, a tu je i luka Gaženica. Postoje neke nove ideje kako zatvoriti financijsku konstrukciju.

Mislim da je riječ o vrijednom projektu koji treba na određeni način zatvoriti i staviti u funkciju. Bilo mi je drago danas čuti da ima nekih novih ideja kako to riješiti, i mislim trebamo biti optimisti da će se cijeli taj projekt dovršiti u nekom razumnom vremenu, rekao je Josipović.

Posjet Zadru predsjednik Republike završit će obilaskom 16. Noćnjaka, manifestacije maslinara i uljara koja se održava poslijepodne u hotelu Kolovare u Zadru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene