Suđenje za aferu Bundekfest
Suđenje za aferu Bundekfest Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Nekadašnji Bandićevi suradnici nepravomoćno su proglašeni krivima za namještanje natječaja za dodjelu mjesta za šatore na javnim manifestacijama u gradu Zagrebu.


Zagrebački županijski sud objavio je nepravomoćnu presudu u tzv. aferi Bundekfest, u kojoj su bliski suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića optuženi za pogodovanja pojedinim ugostiteljima za razne prigodne gradske manifestacije. Svi redom proglašeni su krivima.

Optuženi su da su nezakonito zaradili više od 6,4 milijuna kuna. USKOK im je na teret stavio malverzacije vezane za pružanje usluga na Bundekfestu 2013., godine, davanja koncesije za ugostiteljski šator na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića te sumnjivo organiziranje manifestacije Zagrebački karneval 2011. godine.

Prvooptuženi u ovoj aferi je Ratimir Jureković, nekadašnji viši stručni savjetnik pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Petar Pripuz i Miro Laco Pripuz oslobođen po svim točkama: Bandićevim suradnicima zatvorske kazne za zapošljavanja

Uz njega su optužnicom još obuhvaćeni bivši viši stručni savjetnik pročelnika zagrebačkoga gradskoga ureda za poljoprivredu i šumarstvo Ratimir Jureković, bivši ravnatelj Zagrebačke koncertne Direkcije Josip Katić, jedan od najbližih suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića Zdenko Antunović te zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Tedi Lušetić.

Milan i Vesna Bandić - 2 Bandićeva supruga poslala pismo uoči godišnjice smrti: ''Boli me jer Milanu...''

Svi su oni optuženi da su 2013. i 2014. namještali natječaje za dodjelu mjesta za šatore na javnim manifestacijama u gradu Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Ratimiru Jurekoviću kazna od 8 mjeseci zatvora zamijenjena je radom za opće dobro, dok je Josipu Nalisu, kao i Zdenku Antunoviću, 11 mjeseci zatvora zamijenjeno također radom za opće dobro. Antunović je dobio i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 30.000 kuna. 

Josip Katić dobio je 8 mjeseci zatvora (uvjetno na dvije godine), dok je Lušetić dobio 11 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od 3 godine. Uz to je Lušetić dobio i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 45.000 kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju