Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić za striptiz zna već tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonimir Šostar, zagrebački ministar zdravstva koji se prije tri dana našao usred skandala kad su bile objavljene njegove fotografije sa striptizetom, danas je u izjavio da namjerava tužiti poznanicu i bivšu poslovnu suradnicu njegove obitelji Violetu Janjik jer je uvjeren da je ona plasirala te fotografije.

Uznemireni pročelnik Šostar, koji  je tvrdio da je još na skijanju, procijenio je u razgovoru za Jutarnji list, da je Violeta Janjik to učinila iz osvete, ali nije htio govoriti za što mu se to ona navodno trebala osvetiti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šostar odradio kaznu na Valentinovo Slika nije dostupna Bandić: Ja to radim skriveno i do kraja

Prošli su  iz tada nepoznatog izvora u javnost dospjele kompromitirajuće fotografije sa Šostarove rođendanske proslave prije tri godine, a Šostar je već tada rekao kako mu je skandal namješten i da zna tko iza toga stoji. Danas je prvi put otkrio i koga sumnjiči: Violetu Janjik koja je te večeri, kako  je i sama potvrdila, bila među uzvanicima na proslavi u restoranu Trandika. 

"Od prvog trenutka znam da je fotografije u javnost plasirala baš ona. Tužit ću je, a zašto je to napravila, zaista ne znam. Valjda zbog osobnog animoziteta", ustvrdio je Šostar. Na Šostarovoj su zabavi, uz njegovu sestru Maju, bili  još Violeta Janjik i njezin suprug Ante, čiji je sin vlasnik prostora u Hebrangovoj ulici u kojem je donedavno poslovao striptiz klub Princess, a prije njega i sličan klub Paleo. Violeta Janjik Šostara poznaje preko njegove sestre Maje, a sama je rekla da su se ona i njezin muž Ante sa Šostarovima družili sve do te rođendanske proslave.

Violeta je vlasnica tvrtke Janjik d.o.o. koja se bavi kozmetikom, a njezin je muž dobio licencu za zaštitarsku tvrtku Zaštita Janjik koja, međutim, još nije počela raditi. Supružnici Janjik, iako priznaju da su bili na zabavi i da više nisu u dobrim odnosima sa Šostarovima, ipak kategorično demantiraju da su povezani s distribucijom Šostarovih fotografije novinarima. 

" Nemamo mi veze s tim fotografijama, niti smo ih bilo kome slali. Šostar nas slobodno može tužiti jer je naš obraz čist. Nismo mi naručili striptizetu, sve je to organizirala njegova sestra Maja. Zgrozila sam se kad sam vidjela striptizetu i od tada se više ne družim sa Zvonimirom Šostarom",   ispričala je Violeta Janjik svoju verziju priče. Njezin suprug priznao je da je snimao proslavu, ali tvrdi da je i fotografije i negative dao Šostaru nedugo nakon proslave, a kopije fotografija predali su, kažu, i Maji Šostar.
Šostarova je sestra vlasnica tvrtke Sanamens i licence za izbor za Miss Hrvatske koju je kupila od Milana Šećkovića. Ona je tvrdila suprotno: striptizetu su, prisjetila se Maja Šostar, naručili Violeta i Ante Janjik kao rođendansko iznenađenje za njezina brata. 

" Izrazila sam bojazan oko takvog iznenađenja, a da sam bila u pravu, pokazuje ovaj slijed događaja. Supružnici Janjik bili su naši prijatelji do prošle godine kad smo se razišli poslovno i privatno", rekla je Maja Šostar.

Prema rekonstrukciji koja je napravljena uz pomoć nekih sudionika Šostarova partyja, u restoranu Trandika uz slavljenika su za stolom bili supružnici Janjik, njegova sestra Maja Šostar sa sinom i navodno još dvojica muškaraca. Društvo je bez prethodne rezervacije u restoran došlo oko 22 sata. Pilo se nekoliko vrsta vina, a bili su posluženi i pršut i sir. Striptizeta se pojavila nešto nakon ponoći te uz glazbu romskog banda počela performance koji je, tvrde prisutni, trajao desetak minuta. Striptizeta se skinula do gola i u jednom trenutku simulirala oralni seks s pročelnikom Zvonimirom Šostarom. Društvo se, u nepromijenjenom dobrom raspoloženju, zadržalo dugo nakon toga: do tri ujutro nakon čega su se razišli. 

" Smatrala sam da se javna osoba ne može tako ponašati i zato se više nisam kretala u tim krugovima. Dapače, čak sam i prije tri mjeseca pisala gradonačelniku Bandiću i upozorila ga na događaje s proslave. Dobila sam potvrdu od Pošte da je primio pošiljku",   rekla je Violeta Janjik koja je ustupila kopiju pisma i poštanske povratnice ovjerene u Poglavarstvu.

Kad je s tim  suočen Milana Bandića i upitan je li točno da je već prije tri mjeseca iz pisma, u kojem su navodno bile i fotografije, saznao o Šostarovoj aferi sa striptizetom, odgovorio je da ništa ne želi komentirati. Zvonimir Šostar i danas  je ponovio da ne namjerava podnijeti ostavku. Odluku o političkoj sudbini prepušta, rekao je, svom šefu, Milanu Bandiću. "Nisam još razgovarao s gradonačelnikom, dogovorili smo se da ćemo to raspraviti kad se vratim. Mislim da sam već podnio najveću kaznu, a to je ono što je morala pretrpjeti moja obitelj. Ostavku ne bih trebao podnijeti jer je to bila privatna zabava",  zaključio je Šostar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene