Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad sufinancira

Bandić pozvao ravnatelje da podnesu zathjev za uklanjanjem grafita sa škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića u ponedjeljak je predstavljen Akcijski plan sprječavanja vandalskog grafitiranja te kampanja kojom se želi ukazati na štetnost vandalskog grafitiranja i promicati društveno odgovorno ponašanje.

U suradnji s učenicima Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn, u tu su svrhu izrađeni plakati koji će biti postavljeni u školama i dječjim vrtićima, dok će se s djecom održati edukativne radionice.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 7 Prozvana tri političara FOTO U Splitu osvanuli uvredljivi grafiti o Milanoviću i Puljku, brzo su uklonjeni

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je ravnatelje da, ukoliko ima grafita na pročelju njihovih zgrada, podnesu zahtjev za uklanjanje komunalnom redarstvu koje će zatim s ovlaštenom tvrtkom dogovoriti njihovo uklanjanje i nanošenje antigrafitnog premaza. Novac za uklanjanje osiguran je u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Bandić je podsjetio kako je Akcijski plan sprječavanja vandalskog grafitiranja donesen 2015., a poticaj za to bilo je istraživane Instituta za turizam koje je pokazalo da građani kao nedostatak u Zagrebu vide oronule fasade te grafitima uništena pročelja zgrada.

"Našu djecu i mlade moramo naučiti da čuvaju i cijene svoj grad, umjesto da njegova pročelja uništavaju i zato smo pokrenuli akciju kojom ćemo ih educirati i informirati kako bismo sačuvali atraktivnost Zagreba", rekao je Bandić.

Dodao je i kako je dosad na natječaj za obnovu fasada prijavljeno 4000 zgrada. Zasad je cilj doći do 5000 zgrada, čiju će obnovu pročelja grad sufinancirati 80 posto, no taj projekt nastaviti će se i dalje, najavio je Bandić.

Na predstavljanju Akcijskog plana rečeno je kako je dosad u katalogu grafita 400 lokacija. Prosječna šteta na donjogradskih pročeljima iznosi 2000 kuna, dok cijena uklanjanja i izvođenja zaštitnog premaza iznosi oko 5000 kuna. Kod zgrada koje nisu u vlasništvu grada, grad će sufinancirati uklanjanje grafita sa 60 posto. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene