Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon otkrića Provjerenog o eko-bombi na Savici

Bandić pokušao izbjeći odgovore na pitanja reporterke Nove TV: "Da sam pametan kao vi, bio bih nešto više, a ne gradonačelnik"

Milan Bandić tijekom razgovora s novinarima o deponiju na Savici (Dnevnik.hr)
Milan Bandić tijekom razgovora s novinarima o deponiju na Savici (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Milan Bandić tijekom razgovora s novinarima o deponiju na Savici (Dnevnik.hr) Milan Bandić tijekom razgovora s novinarima o deponiju na Savici (Dnevnik.hr) Deponij na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Deponij na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Deponij na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Jedan po jedan kamioni Čistoće napokon odvoze gomile smeća sa Savice. Ekološku bombu na zagrebačkoj Savici danas je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dočekale su ga gradske službe, ali i reporterka Nove TV s pitanjem kako je moguće da odgovornima pred nosom niču divlji deponiji koje oni, unatoč upozorenjima građana, uporno ignoriraju.

Dva dana od otkrića eko bombe usred grada, gradonačelnik je uobičajeno pribjegao verbalnim manevrima izvrdavanja.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Slika nije dostupna Podbola Bandića Anka Mrak-Taritaš pokazala kako razvrstava otpad: "Sad mogu postavljati pitanja gradonačelniku"

Na naše pitanje kako je moguće da ovoliki deponij nastane doslovno toliko blizu centra grada te zašto grad prije nije reagirao i hoće li odgovorni dobiti otkaz, Bandić je krenuo s izmotavanjima.

"Da sam pametan kao vi, bio bih nešto više"

„Da sam ja pametan kao vi, ja bih bio nešto više, a ne gradonačelnik. To je odgovor na vaše pitanje….“, kazao je Bandić.

Na ponovljeno pitanje zašto grad Zagreb nije reagirao, Bandić nastavlja u svom stilu.

„Rekao sam vam, da sam ja pametan kao vi onda bi reagirao na vrijeme“, izvlačio se Bandić.

Gradonačelnika smo još jednom morali pitat hoće li odgovorni dobiti otkaze na što odgovara:

„Neće nitko dobiti otkaz, nego će dobiti kaznu oni koji ubuduće to budu radili“, kaže Bandić.

Zato je imao prigovor na to kako mi, koji smo ukazali na ovaj problem, radimo svoj posao. Zagrebačkog gradonačelnika i jučer su zasmetala naša pitanja jer je smatrao kako nisu postavljena na prikladnoj lokaciji.

„Jučer su mi, vaš kolega drito u Dvercu, vidi bogati u Dvercu me pita o otpadu. Ja sam rekao da ćemo na licu mjesta o tome govoriti. Ovdje. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji na licu mjesta govori o stvarima i što bi rekao Papa Franjo - govorim djelima“, pohvalio se Bandić na što mu je reporterka Nove TV Sanja Vištica poručila kako je naše pravo da pitamo.

Umjesto odgovora - izmotavanja

Bandića to nije uvjerilo te je nastavio s izmotavanjima.

“Pa nije...nije...ja sam...pa ja sam vam rekao, napravite anketu da nije netko od vaših otpeljao koji kamion ovdje. Znam ja to. Vaše je pravo, pa demokracija je.... Fala Bogu i ja čestitam, da vas nije ja ne bi bio danas ovdje. Vi ste me podsjetili da ja dođem danas ovdje. Hvala Vam na tome“, rekao je Bandić i zahvalio se očito iznervriran našim pitanjima.

Ribiči su inače na ovaj problem upozoravali već mjesecima. Zašto Čistoća nije ništa poduzela, pitali smo gradonačelnika.

„Ne znam, očito da ovaj su tu bile neke rupe i dok se nije pokazao otpad iz zraka u toj mjeri onda su tek komunalni redari reagirali“, kaže Gordan Bradić, voditelj podružnice Čistoća.

Struka upozorava kako se dodatne analize se čekaju, ali već sada je sigurno kako je deponij koji je nekima sjajan izvor zarade izazvao štetu.

„Neupitno je da je ovaj dio koji je pokriven sa smećem da je to stanište koje je samim time i uništeno“, kaže Biljana Janev Hutinec, ravnateljica Javne ustanove Maksimir.

Milan Bandić tijekom razgovora s novinarima o deponiju na Savici (Dnevnik.hr) Deponij na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Bandić za budućnost najavljuje kamere i komunalne redare - uvjeren da će tako divljim deponijima stati na kraj. Građani žele da se stane na kraj i ovakvim prizorima koje smo danas snimili. Kažu, odvajaju otpad, a često nemaju kamo s njim što zbog građana koji bacaju smeće gdje stignu, što zbog manjka odvoza.

Poskupljuje odvoz otpada

Gradonačelnika smo pitali i hoće li odvoz otpada, odvoziti i više kuna iz novčanika.

„Neće. Cijena otpada će biti onolika kolika bude stvarna cijena koštanja“, odgovara Bandić.

Gradonačelnika smo potom podsjetili kako je njegova pročelnica za gospodarstvo i zaštitu okoliša Mirka Jozić nedavno u Dnevniku Nove TV kazala kako se može očekivati poskupljenje.

„Samo onoliko koliko je cijena koštanja“, kaže Bandić.

Drugim riječima - može se očekivati poskupljenje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene