Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ovo je sumrak demokracije!', rekao je Bandić bijesnim tonom.


Na dnevnom redu Gradske skupštine u Zagrebu danas je bilo i glasovanje za donošenje hitnog postupka za izradu prijedloga prostornog plana na sveučilišnom kampusu u Borongaju. Prijedlog je to zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika.

Vezani članci Problemi Zagreba uoči skupštine - 2 Uoči Gradske skupštine u Zagrebu problema nikad više: "Ne smijemo dozvoliti da se gradske ulice pretvore u smetlište" Milan Bandić Nelogičnosti u iznajmljivanju zagrebačkih poslovnih prostora: "Zagreb je u 20 godina izgubio 200 milijuna kuna"

Novac za izmjenu prostornog plana na kampusu trebao je biti povučen iz fondova Europske unije, ali to se ne može dogoditi dok Skupština ne potvrdi plan. Međutim, gradski zastupnici odlučili su da to nije hitno te će se na prijedlog prostornog plana na kampusu čekati tri mjeseca.

>> Banić opet predlaže imovinski cenzus cijena vrtića

Takva je odluka razljutila gradonačelnika koji je sa svojim suradnicima napustio sjednicu kazavši kako je 'sve vidio, ali ovakvo što još nije'.

'Ja sam konsterniran, izvan sebe. Ovo je sumrak demokracije', rekao je Bandić novinarima. 'Zamislite tu drskost, glupost, nedoraslost - skinuti takvo nešto s dnevnog reda'.

Zastupnici ovaj svoj potez opravdavaju riječima da su odluku o kampusu povukli jer je njihov zadatak da paze da se novac iz gradske blagajne troši legalno, a oni su tekst prijedloga na više od 100 stranica dobili tek jutros i nisu ga uspjeli proučiti.

Iako se danas treba izglasati rebalans gradskog proračuna, to se vjerojatno neće dogoditi. Ali, kako je ovo posljednja sjednica prije ljetne stanke, neslužbeno se doznaje da će sljedeći petak biti održana izvanredna sjednica Gradske skupštine gdje će se izglasati rebalans proračuna i donošenje hitnog postupka za izradu prijedloga prostornog plana na sveučilišnom kampusu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.