Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao i prošle godine

Bandić: Besplatan prijevoz na blagdan Svih svetih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će Grad Zagreb i ove godine na blagdan Svih svetih za građane osigurati besplatan prijevoz do groblja.

Upitan hoće li Grad Zagreb i ove godine, kao i prošle, platiti ZET-u kako bi se građanima omogućio besplatan prijevoz do groblja, gradonačelnik Bandić je odgovorio da potvrdno. 'Apsolutno ćemo to učiniti i na blagdan Svih svetih će se Zagrepčani voziti besplatno da posjete grobove svojih najmilijih', rekao je.

>> Bandić nahvalio sanaciju Jakuševca: Mi nemamo ekološke kulture

Ustvrdio je da će to Grad koštati 'manje od milijun kuna, odnosno pedeset posto manje nego prošle godine budući da blagdan Svih svetih pada na radni dan, u četvrta'. 'Lani je besplatan prijevoz Zagrepčana na groblja Grad stajao milijun i pol kuna', kazao je Bandić novinarima u Gradskoj skupštini gdje je bio na XII. međunarodnom simpoziju gospodarenja otpadom.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Slika nije dostupna Već od sutra Zbog blagdana Svih svetih na snazi posebna regulacija prometa, saznajte koje će ulice biti blokirane

ZET će prema gradskim grobljima uključiti dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika, tako će u srijedu i četvrtak voziti izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol – Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo polje i Podsused – Poljanica – Gornja Bistra.

Izvanredne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij vozit će od 8 do 20 sati u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnoga zaustavljanja, dok će na liniji Kvaternikov trg – Srebrnjak autobusi voziti svakih pet do sedam minuta, od 8 do 20 sati. Što se tiče prijevoza do Miroševca, autobusi na liniji Dubrava –Miroševac vozit će od 8 do 19 sati, a kretat će svake dvije do tri minute bez usputnoga zaustavljanja. Autobusi na liniji Dubec –Markovo polje vozit će od 7:30 do 18:30 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene