Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balkanska ruta

Hrvatska postaje odredišna zemlja trgovanja ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj slučajeva trgovanja ljudima iz novopridruženih članica EU u zapadnu i sjevernu Europu, raste.

Takav scenarij prolaze i Rumunjska i Bugarska. Policija procjenjuje, sve crnje brojke od sada očekuju i Hrvatsku. Mlade Ukrajinke, Rumunjke, Bugarke, Srpkinje, Bošnjakinje, a sve češće i Hrvatice postaju žrtve trgovinom ljudima.

Pročitajte i ovo Ilustracija: AFP Dvojica uhićenih Zbog trgovine ljudima racije diljem Njemačke, dovozili ih preko balkanske rute Slika nije dostupna Među prvima u Europi Prije SAD-a i Engleske: Dubrovnik donio važnu odluku

''Trend zadnjih godina je da je Hrvatska prepoznata kao tranzitna zemlja, dok pretpostavljamo da će ulaskom Hrvatske u EU postati odredišna zemlja'', rekao je Dejan Dretar iz MUP-a.

Većina djevojaka završe u nekoj europskoj zemlji, oduzetih dokumenata, psihički i fizički maltretirane, drogirane.

>>Zadar: Ponudio joj posao pa je zatočio i seksualno iskorištavao

''Završe u raljama prostitucije i naravno sve više u zadnje vrijeme, neke ljubavne ponude putem socijalnih mreža gdje se mlade djevojke zaljube ustvari u nepostojeću osobu i upute se u stranu zemlju gdje nikad nisu bile'', rekla je Ramljak iz Centra za nestalu izlostavljanu djecu iz Osijeka.

Ne zna se koliko je žrtava trgovine ljudima među trenutačno nestalih 2 495 osoba. A svake godine nestane još 1000. Iako mnogi misle da je malo što gore od biti bez iskustva i bez posla u Hrvatskoj, posao u inozemstvu lako se pretvori u najgore iskustvo u životu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene