Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bajić primio predstavnike udruge Vukovar '91.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Vukovar 1991. izvijestila je danas novinare o sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem glede inicijative za kaznenim progonom zbog stradanja hrvatskih branitelja, ranjenika i civila u srbijanskim logorima, koji je, kako kažu, obećao suradnju i rad na progonu ratnih zločina nad Hrvatima u Vukovaru 1991. te da će Udrugu stalno izvješćivati o tome što se poduzima.

Udruga poziva branitelje i stradalnike Domovinskog rata da se odazovu pozivima Državnog odvjetništva, najavljenim za travanj kako bi dali iskaz i svjedočili o ratnim zločinima nad Hrvatima 1991., istaknuto je na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti"

Predložili smo i da Državno odvjetništvo popiše žrtve srbijanskih
logora te provede istragu na temelju iskaza preživjelih žrtava po
popisu Udruge i Međunarodnog odbora Crvenog križa, izvijestio je predsjednik Udruge Zoran Šangut.

Od Bajića smo tražili da ispita ratne zločine iz 1991. te da nas
izvijesti je li Državno odvjetništvo od Haaškog tužiteljstva zatražilo
pokretanje istrage o tome što se događalo u srbijanskim logorima nakon srpske okupacije Vukovara, dodao je predsjednik Udruge.

Udruga Vukovar 91. poslala je danas i pismo svim saborskim
zastupnicima u kojem zahtijevaju da ministrica pravosuđa od glavnoga državnog odvjetnika zatraži posebno izvješće o ratnim zločinima počinjenima u srbijanskim logorima te da se dostavi Hrvatskom saboru na raspravu, istaknuo je Šangut.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene