Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije puno otkrio

Bajić o uhićenju Barišića: USKOK odlučuje kada i što će raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK-ov predmet je u tijeku i ne mogu ništa komentirati, poručio glavni državni tajnik Mladen Bajić novinarima koji su ga u Hrvatskom saboru pitali o jutrošnjem uhićenju ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića.

Novinare je zanimalo hoće li se istraga proširiti i na ostale sudionike sastanka u Banskim dvorima 2007. na kojemu su, navodno, bivši premijer Ivo Sanader i Barišić direktorima 15-tak javnih i državnih poduzeća poručili da posluju s Fimi medijom, agencijom za tržišno oglašavanje u vlasništvu Nevenke Jurak koja je u pritvoru od početka kolovoza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Nevenke Jurak 'Dovoljno je da se priprijeti prokazivanjem političara i istraga staje' Slika nije dostupna Šuti zbog istrage Barišić: Ne smijem govoriti, dovest ću se u kompliciranu situaciju

>> Karamarko odbio komentirati uhićenje Barišića

>> 'Barišić je na Carini sedam godina bio gospodar života i smrti'

'Ništa ne mogu govoriti'

'O predmetu zaista ne mogu ništa govoriti', odgovorio im je Bajić, a isti je rekao i na upit je li Barišić bio organizator tog sastanka. 'Ništa ne mogu govoriti o aktivnom spisu, ni riječi', poručio je Bajić. Na upit zašto je Barišić uhićen tek danas, budući da je USKOK protiv njega istragu pokrenuo prije nekoliko mjeseci, odgovorio je da o operativnoj taktici odlučuje USKOK, čije je to predmet.

'Operativna taktika je stvar USKOK-a, oni odlučuju kada će što raditi, ovisno od rezultata postupka', rekao je glavni državni odvjetnik. Mladen Barišić uhićen je jutros u Zagrebu zbog slučaja 'Fimi media'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene