Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Nevenke Jurak

'Dovoljno je da se priprijeti prokazivanjem političara i istraga staje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekonomski analitičar Darko Petričić otkriva što može dovesti do zaustavljanja istrage.

Državne su tvrtke godinama bile financijski raj. Za udomljavanje podobnih ali posebno za poslovanje s njima. Fimi Media radila je sve. Otvaranje dionice autoceste Dugopolje-Šestanovac plaćeno je šesto tisuća kuna. Organizirali su i brojne proslave. Iako u Hrvatskoj caruje začarani krug neplaćanja, u ovom slučaju neke su fakture plaćane u rekordnom roku. Kako je moguće da nikome nisu bile sumnjive?

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

>> Barišić: Ne smijem govoriti, dovest ću se u kompliciranu situaciju

'Takve fakture nitko nije smio htio ni želio kontrolirati i ja držim da je tu vrlo velika odgovornost državne revizije pred čijim očima se to događalo i koja desetak godina nije radila ništa', ističe Darko Petričić, ekonomski analitičar. Petričić predviđa nekoliko mogućih ishoda. Dakle da Nevenku Jurak osude, ili da USKOK odustane od progona zbog nedostatka dokaza. No postoji i treća mogućnost. 'Da će Jurak biti zaštićena svjedokinja USKOK-a i da će njezin iskaz dovesti do istrage i uhićenja Mladena Barišića i Ive Sanadera, jer su oni glavni organizatori financiranja HDZ-a dok su bili na visokim državnim funkcijama', kaže Petričić.

Istražitelji sumnjaju da se dijelom tog novca financirana i političke stranke. Jurak najbolje zna s kim je i kako poslovala. 'Znamo da je stvar političke odluke dali će se tjerati stvar do kraja ili će se zaustaviti negdje na pola puta. Jer dovoljno je da osoba u pritvoru malo priprijeti da će prokazati druge državne dužnosnike i istraga se odmah zaustavlja', smatra Petričić. Saslušanje prvih svjedoka trebalo bi početi već idućeg tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene