Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ilegalna gradnja

Bahatost i prisvajanje pomorskog dobra: Obalu zalio betonom, proširio rivu i usred mora napravio - bazen

Prisvajanje pomorskog dobra
Prisvajanje pomorskog dobra Foto: Morski.hr/ Booking
U Hrvatskoj je moguće ilegalno nasipati pomorsko dobro, obalu zaliti betonom, proširiti rivu, napraviti bazen usred mora...Baš takav primjer nalazi se u mjestu Blace kod Ploča.

Nova priča o prisvajanju pomorskog dobra dolazi iz mjesta Blace kod Ploča. Bahati vlasnik objekta izbetonirao je pomorsko dobro i napravio rivu i bazen usred mora. Radi se o apartmanima Ema, koji se nalaze u ulici Ponta Planika. Apartmani se na Bookingu reklamiraju kao da imaju privatnu plažu. 

Na satelitskim snimkama iz 2022. i početka 2023. godine od bazena se vidi tek njegova betonska obloga, a do ljeta je bio izgrađen, piše Morski.hr

Cijena najma jednog apartmana za tjedan dana je oko 800 eura.

Morski.hr razgovarao je sa vlasnikom kuće. Kaže da je to sagradio njegov otac i svjesan je da je to sagrađeno ilegalno. U Hrvatskoj naime ne postoji termin privatna plaža u Zakonu o pomorskom dobru stoji: "Pomorsko dobro je izvan pravnog prometa i na njemu se ne može steći pravo vlasništva niti druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi".

Izjavio je i da mu je bila inspekcija i da će to morati rušiti. 

Predstavio se kao sin od vlasnika kuće, no Morski.hr navodi kako je u katastru kao vlasnik navedena osoba s kojom su oni telefonski razgovarali. U više navrata molio je novinara da ne "izlazi van s pričom". 

Pročitajte i ovo Ilustracija ANALIZA INFLACIJE U KOLOVOZU Cijena hrane i dalje će rasti? Evo što HNB kaže o inflaciji i hoće li nam novčanici biti još prazniji

"Ne bih volio da to sad opet izlazi i da se oko toga raspreda, volio bi da to nekako završi, ionako plaćam velike kazne. Platio sam 4 tisuće eura kazne", rekao je novinaru. S obzirom da u kući ima tri apartmana i da ih izdaje po 800 eura za tjedan dana, sasvim je jasno da mu se i isplati platiti kaznu, a i da mu se ne žuri da sruši ovu ilegalnu gradnju. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene