Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povećanja turističkog prometa na Jadranu iz Srbije ove godine ne bi trebalo biti jer se tamošnji građani navodno boje previsokih cijena.


Iako se i ove godine u Hrvatskoj očekuje povećanje turističkog prometa, navodno ne bi trebalo očekivati radikalno povećanje broja gostiju iz susjedne Srbije.

>> Ministar otkrio podatke: Evo kako stoji turizam u prvih šest mjeseci!

Vezani članci Turisti u Dubrovniku u rujnu 2020. godine - 2 Vodi se bitka za očuvanje turističke sezone: "Ne govorimo o zaradi, nego o očuvanju radnih mjesta" Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

B92 piše da se tamošnji građani koji planiraju ići na ljetovanje plaše visokih cijena koje navodno pariraju cijenama na luksuznoj Azurnoj obali. Spominje se i izvjesna zabrinutost zbog sigurnosti u nekim odredištima.

'Stanje je mnogo bolje nego prije, ali ne na svim dijelovima Jadrana. Gosti iz Srbije mogu biti mnogo mirniji ako se odluče za Istru i Kvarner nego za zadarsko područje. Siguran je odmor u Dubrovniku, Hvaru i Opatiji, ali tamo je i najskuplje', piše B92 i navodi da su upravo ove tri destinacije cijene podigle kao na Azurnoj obali te je nemoguće naći smještaj za manje od 100 eura.

'Ni restorani nisu jeftini, ručak ili večera za dvoje su također 100 eura, pa u konkurenciji s Jadranom ni Italija više nije skupa', dodaje B92, koji donosi i izjave predstavnika nekoliko lokalnih tujrističkih zajednica, koji se hvale nižim izvansezonskim cijenama, a neki od njih obećavaju i posebne ponude za goste iz Srbije.

Istovremeno, B92 navodi da je glavni grad Srbije Beograd mladim Hrvatima sve zanimljivije odredište za noćne izlaske i dobru hranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook