Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke, brojke...

Ministar otkrio podatke: Evo kako stoji turizam u prvih šest mjeseci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rast turističkog prometa u odnosu na 2012. godinu, ostvaren je iz gotovo svih važnih tržišta, a u prvih 6 mjeseci stiglo nam je 5 posto više turista, izvjestio je resorni ministar Darko Lorencin.

U Hrvatskoj je ove godine zabilježeno 5 posto više turističkih dolazaka i 4,6 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. U prvih šest mjeseci 2013. godine ostvareno je 3,62 milijuna dolazaka i 15,2 milijuna noćenja, izvijestio je ministar turizma Darko Lorencin na konferenciji za medije u Splitu.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Razlika u broju turista - 7 Varljiva statistika Policija tvrdi da je prošlog vikenda u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna stranaca, a eVisitor kaže 390.000: Istražili smo odakle ta razlika

>>Der Spiegel otkriva ZAŠTO Nijemci obožavaju Hrvatsku!

Prvi podaci iz sustava turističkih zajednica na Jadranu i u Gradu Zagrebu govore kako su strani turisti ostvarili 3 milijuna dolazaka (+6 posto) i 13,6 milijuna noćenja (+5 posto), a porast noćenja od 5,6 posto zabilježili su i domaći turisti, koji su u prvoj polovici turističke 2013. godine ostvarili 1,65 milijuna noćenja. Lipanj je također donio porast turističkog prometa, od 3 posto u dolascima i 0,4 posto u noćenjima.

'Hrvatska ima konkurentan turistički proizvod, ali istovremeno i dovoljno prostora za njegovo dodatno poboljšanje, pa će Ministarstvo turizma nastaviti komunikaciji s tržištem i privatnim sektorom, kako bi u narednim godinama kroz zajedničku suradnji i rad, Hrvatska postala još konkurentnije turističko odredište svijeta', komentirao je ministar Lorencin.

>>Telegraph: Hrvatska postaje europska 'in' destinacija!

Rast turističkog prometa, u odnosu na 2012. godinu, ostvaren je i iz gotovo svih važnih tržišta, pa je tako u odnosu na lani više noćenja zabilježeno kod turista iz Njemačke, Austrije, Češke, Velike Britanije, Nizomeske, Poljske i Francuske. Manje turista došlo je iz Italije, Slovenije i Rusije.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene