Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijanac u Grazu osuđen zbog nasukavanja kod Murtera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijanac iz Štajerske Martin Hackl osuđen je u Grazu na novčanu kaznu u visini od 3.600 eura i na uvjetnu zatvorsku kaznu od četiri mjeseca zbog toga što je u lipnju 2006. pod utjecajem alkohola izazvao nasukavanje glisera kod Murtera.

Troje austrijskih nautičara tada je teško, a dvoje lakše ozlijeđeno, kad se njihov gliser oko 3 sata u noći nasukao na otok Školjić u akvatoriju otoka Murtera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadarsko otočje Nasukala se turska brodica: U akciji spašavanja sudjelovali i mještani Slika nije dostupna Zadarski kanal Pijan nasukao gliser na lukobran

Nesreća se dogodila kada je gliser splitskih oznaka, dužine 5,5 metara, velikom brzinom udario u otok u moru između Jezera i Tisnog, usljed čega se cijeli brod nasukao na kamenu obalu. Na gliseru je bilo 7 austrijskih državljana.

Istraga je pokazala da su Austrijanci cijeli dan plovili gliserom i pritom konzumirali alkohol, te da su nakon ponoći odlučili još jednom isploviti, izvijestila je austrijska novinska agencija APA sa suđenja u Grazu.

"Nismo htjeli da naša glasna glazba nekome smeta", tako su pred austrijskim sucem obrazložili svoj noćni izlet. Muškarac koji je upravljao plovilom, 38-godišnjak iz Štajerske, u tom je trenutku imao u krvi 1,8 promila alkohola.

Sud nije uspio doznati što je točno dovelo do nesreće, ali je utvrdio da je gliser udario u otok pri čemu je jedan od putnika odbačen čak deset metara dalje na kopno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene