Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk podnio je dva amandmana na proračun kojima traži da se uzme po dva milijuna kuna Uredu predsjednika i Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva te da se ta sredstva preusmjere na povećanje proračuna u korist Vatrogasne zajednice.


''Predloženim povećanjem izgradila bi se pristupna cesta do novoizgrađenog vatrogasnog doma u Supetru na Braču'', navodi Arsen Bauk u amandmanu te dodaje kako je dom financiran iz sredstva EU fondova i predstavlja svijetli primjer suradnje jedinica lokalne samouprave iako su na čelu općina koje će se koristiti vatrogasnim domom različite političke opcije.

''Iako je dom već blizu završetka, postoji opasnost da se isti pretvori u spomenik birokraciji jer do istog nema pristupne ceste. Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa i nisu ušli u masovnu upotrebu, a još nema naznaka da bi se isti koristili za gašenje požara, s velikom vjerojatnošću možemo pretpostaviti da će se i dalje koristiti cestovna vatrogasna vozila, koja čak ni na Braču ne mogu bez ceste'', stoji u obrazloženju amandmana. 

Katarina Peović, Andrej Plenković, Karolina Vidović Krišto Paljba po Plenkoviću: "Žao mi je što imam samo minutu da vam taj šalabahter razvalim", "Ponašate se kao Sanader"

Andrej Plenković Plenković u Saboru predstavio proračun za iduću godinu: ''Cilj je ostvariti socijalnu i zdravstvenu sigurnost''

U dijelu u kojem objašnjava zašto traži da se dva milijuna kuna za istu namjenu uzmu iz sredstava za Ured predsjednika navodi kako mu je ''odgovarajući na njegovo zastupničko pitanje otvorio oči o radu i djelovanju predsjednika Republike''.

''On je danas više Petrovljev ili Buljev nego SDP-ov, ničim izazvan kriši zakon o sudovima, ne čestita Dan državnosti, dolazi na 'Yutel' i na Dan Hrvatskog Sabora čestita Dan neovisnosti te krši Zakon o obrani'', citira Bauk premijera Andreja Plenkovića te njegove riječi navodi kao razlog predlaganja smanjenja proračuna za Ured Predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju