Raspravu o proračunu u Saboru cijeli dan prati Mislav Bago koji se javio uživo u Dnevnik Nove TV.


Reporter kaže kako bi rasprava mogla potrajati još par sati, što je uobičajeno kad se raspravlja o proračunu.

Vezani članci Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 1 Bauk traži da se uzme novac Uredu predsjednika, obrazloženje je urnebesno: ''Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa...'' Zvonimir Troskot Troskot nezadovoljan raspravom o proračunu: "Novac iz EU se kanalizira na projekte na kojima se najviše krade"

O raspravi u Saboru Bago je razgovarao sa zastupnikom Sinišom Hajdašem Dončićom.

Hajdaš Dončić kaže da se u prijedlogu proračuna ne vide reforme. "Proračn se bazira na PDV-u i to je velika opasnost jer PDV ovisi o turističkoj sezoni. Ovisimo u suncu, moru i pijesku kao nacija", rekao je Dončić i dodao kako se 32 milijarde kuna planiraju iz EU, a ako se gleda rebalans i proračun od prošle godine, "ostali smo kratki između dvije i tri milijarde kuna".

Izgleda da se odustalo i od reformi u zdravstvu. Hajdaš Dončić kaže da se ministar Marić fokusirao na uvođenje eura, ali od refomi neće biti ništa. Sada smo na dvije sanacije zdravstva godišnje, a zastupnik očekuje da će za par mjeseci Marić ponovno morati intervenirati, kao blagajnik, da malo smiri situaciju pa upumpati 2-3 milijarde u zdravstvo, ali to je začarani krug.

Hajdaš Dončić upozorava da moramo biti jako oprezni u planiranju i pojedinim izdacima.

Bago je zaključio kako oporba ima stotinjak amandmana, ali vjerojatno će ih sve odbiti. Glasanje o proračunu za iduću godinu trebalo bi biti za tjedan dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju