Armada u srijedu organizira mirno okupljanje ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške Matku Škalameri.

Galerija


Osumnjičenom 42-godišnjem Matku Škalameri iz Viškova, koji je uhićen u subotu zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti, u nedjelju je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana, a budući da je riječ o državnom službeniku, bit će udaljen iz službe.

Vezani članci Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) ''Danas Matko, sutra svatko'': U Rijeci se okupili brojni građani u znak podrške Matku Škalameri

Armada poziva sve članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i, kako su naveli, ljude dobre volje na mirno okupljanje 28. kolovoza 2019. u 19:30 ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške njihovom članu Matku Škalameri.

"Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja.

Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijelom našem narodu.

Pokažimo još jednom svima da smo najjači kada je najpotrebnije!
Uspon je dug i težak, ali bit ćeš opet na vrhu i sa prijateljima...SLOBODAN!

MATKO ŠKALAMERA, JEDAN OD NAS!“, navodi se u pozivu na službenim Facebook stranicama Armade.