Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat pomoraca: Laptalo je nevin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske održali su danas u Dubrovniku konferenciju za novinare u znak potpore kapetanu Kristi Laptalu iz Dubrovnika koji je pritvoren u grčkom gradu Egionu pod sumnjom da je krijumčario 51 kilogram kokaina pronađena među teretom banana na brodu "Coral Sea" kojim je zapovijedao.

Kako je kazao tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Bracaduro, kapetan Laptalo trebao bi biti oslobođen za 23 dana, jer odvjetnici belgijske tvrtke "Trireme Vessel", u najmu koje je brod bio, smatraju da kapetan uhićen 13. srpnja ne će biti zadržan dulje od 40 dana, kolik je rok grčkim vlastima za istragu.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Slika nije dostupna Potpisi potpore za kapetana Laptala

To su najnoviji podatci koje imamo, a i odvjetnici i mi uvjereni smo da ga ne će zadržati nakon toga roka te da će istraga potvrditi da Laptalo nema ništa s krijumčarenjem, naglasio je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i Laptalovi kolege iz iste tvrtke, koji su potvrdili kako će tvrtka učiniti sve da se skine odgovornost i s kapetana, i s nje.

Teretni brod "Coral Sea" plovi pod zastavom Bahama, a isplovio je iz luke Caracas s teretom voća.

Brod je trebao doputovati u Riječku luku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene