Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena na vratima

Animacija otkriva otkud dolazi novi val hladnoće i koliko će potrajati

Temperaturna karta (Foto: Severe Weather Europe/Facebook)
Temperaturna karta (Foto: Severe Weather Europe/Facebook) Foto: Severe Weather Europe/Facebook
Novi val hladnoće najavljuje se čitav ovaj tjedan, no otkud dolazi najbolje pokazuje animacija projekcija temperaturnih strujanja za mjesec ožujak.

Danas, a pogotovo u petak još ćemo moći uživati u ugodnim proljetnim temperaturama, uz doduše promjenjive vremenske uvjete, no za vikend će nam proljeće okrenuti leđa, a zima ponovno zakoračiti i donijeti minuse sa sobom, koji će potrajati i idući tjedan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Prema prognozi DHMZ-a, nakon proljetnih 16 stupnjeva u prosjeku, već u subotu dnevna će temperatura pasti za gotovo 10 stupnjeva, uz jutarnjih -2 stupnja Celzija, dok će u nedjelju biti još i hladnije.

U nedjelju ćemo ustajati na -5 i smrzavati se na -1 stupanj tijekom dana. Tijekom vikenda DHMZ prognozira i novi snijeg.

Temperaturni minusi, barem jutarnji, očekuju se i do sredine idućeg tjedna, dok će dnevne temperature biti tek nešto iznad ništice.

Otkud dolazi ta hladnoća, najbolje pokazuje animacija koju je objavila Facebook stranica Severe Weather Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene