Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Uživajte u sunčanom i toplom vremenu jer neće dugo: Stiže neželjena promjena vremena, evo gdje će pasti novi snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je suditi po vremenu proteklih dana, zima je odstupila i zamijenila ju je prethodnica ili predvorje proljeća.

Na blizinu novog godišnjeg doba upozorava i poznata ćudljiva izmjena sunca i pljuskova, koju gdjegdje ukrasi i dražesna duga. No budimo svjesni da proljeće malokad odmah zasja u punoj raskoši i ljepoti. Obično stiže u naletima, napreskokce. Vjerojatno nas i ovaj put još čeka pokoje vremensko iznenađenje i uzbuđenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Na vremenskoj pozornici još se zamjećuje atlantski ciklonski vrtlog, koji neumorno odašilje prema europskom kopnu i Hrvatskoj pošiljke vlažnog i razmjerno toplog zraka. No, negdje u daljini, na sjeveru, pritajila se znatna količina hladnoga zraka, koja će se uputiti prema južnijim europskim krajevima.

Jutro će u Hrvatskoj biti malo hladnije nego ono u srijedu. Najmanje oblačno bit će u sjevernijim područjima, gdje će mjestimice, posebice u Slavoniji, biti i magle. Najoblačnije, uz mjestimičnu kišu, bit će na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Na većem dijelu Jadrana puhat će jugo.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj u četvrtak s početka barem djelomice sunčano vrijeme, oblačnije u drugome dijelu dana, kad će ponegdje biti kiše. Bit će ugodno toplo, uz popodnevnu temperaturu oko 15 Celzijevih stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu dan pretežno sunčan, ugodno topao i malo vjetrovit. Tek u noći malo kiše.

U Istri, na Kvarneru i u gorskoj Hrvatskoj u četvrtak znatno oblačno s kišom, posebice jakom na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južnjak i jugo, a u Gorskom kotaru jugozapadnjak.

U Dalmaciji najprije djelomice sunčano, a zatim u drugome dijelu dana kiša, mjestimice s pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura na razini uobičajenog, popodne uglavnom oko pristojnih 15 stupnjeva.

Ako ste se priviknuli na takvo ranoproljetno vrijeme, vjerojatno ćete biti nezadovoljni onim što najavljuju vremenske prognoze.

U petak još nastavak kišovitog, vjetrovitog, ali i razmjerno toplog vremena. A onda u subotu neželjena promjena vremena. U kopnenom će području zamjetno zahladnjeti i uglavnom u gorskim krajevima past će snijeg. Snijega bi u nedjelju moglo biti, uz daljnje zahladnjenje, i u nizinama.

Na Jadranu u petak kiša i toplo, i jugo. U subotu donekle slično a umjesto juga zapuhat će južnjak i jugozapadnjak, a na sjeveru početak jake bure. U nedjelju zna sjeveru i bura i zahladnjenje, zamjetno hladnije nego na jugu, gdje će još puhati jugo, ali slabije nego prije.

Mart - prevarant

U normalnim okolnostima oko Svetog Josipa, 19. ožujka, zatopli, pa se zima povlači ili  "osipa", ali gdjekad nenajavljeno nastupi, a Slavonci vele: Sveti Josip, snigom posip! Ožujak nas je još jednom prevario vremenom. Zato u Slavoniji razložno prigovaraju: Mart - privarant!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene