Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak iz Beograda

'Šešelj će zasigurno pokušati napraviti cirkus od svog izručenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Uvijek će se naći 500 ili 1000 njegovih pristaša koji će opkoliti njegovu kuću u Batajnici u predgrađu Beograda, napraviti živi zid i pokušati spriječiti specijalce da ga uhite.'

Vojislav Šešelj u Haag ne želi, može li se dogoditi da ga srbijanska policija uhiti i izruči? Na ovo pitanje za Dnevnik Nove TV odgovara Andrija Jarak koji prati situaciju u Beogradu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Težak udarac Vučićev SNS nije skupio većinu u Beogradu: Slijede novi izbori? Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom Poslana prosvjedna nota Srpska vlast uzrujana zbog prizora iz Kaštela: "Da smo mi to napravili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu"

'To će se sigurno dogoditi. Vojislav Šešelj će biti uhićen i izručen Haagu. Naravno, prije toga se mora ispoštovati pravna procedura. Vlada Srbije još uvijek nije dobila službenu odluku. Čim je zaprimi mora je provesti. Ta odluka Haškog suda je obvezujuća.

Oni će najprije pozvati Vojislava Šešelja da se preda. Ukoliko on to odbije učiniti, a sve govori da hoće, onda će naložiti ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno specijalnoj policiji da ga uhite i isporuče Haagu.

Šešelj je na mitingu ponovio da ga moraju odnijeti u Haag, on će zasigurno pokušati napraviti cirkus od svog izručenja, iako objektivno Srpska radikalna stranka više ništa ne predstavlja u Srbiji u političkom smislu.

Nekad su imali 35 posto biračkog tijela, na zadnja dva parlamentarna izbora nisu ušli u skupštinu, dakle vanparlamentarna su stranka.

Uvijek će se naći 500 ili 1000 njegovih pristaša koji će opkoliti njegovu kuću u Batajnici u predgrađu Beograda, napraviti živi zid i pokušati spriječiti specijalce da uhite Vojislava Šešelja.

Vlada Srbije nema točan zakonski rok u kojem ga mora uhititi no za očekivati je da će se to dogoditi u naredna dva ili tri dana. Najvjerojatnije će do kraja tjedna vođa Radikala ponovno biti u haškoj tamnici.'

Pusić o vraćanju Šešelja u Haag: Štetio je svima, a svakako odnosima u regiji

Vijest o Šešeljevu povratku u Haag uzburkala je srbijansku političku scenu. Kakve su reakcije?

'Pa dosta oprezne rekao bih. I premijer Vučić i ministar Dačić kažu da je ovo perfidno i skandalozno, međutim treba nešto znati. Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića koja je s 50 posto pobijedila na prošlim izborima je većinu svojeg biračkog tijela povukla iz Radikala. Vučić i danas kad je govorio o Šešelju nijednom mu nije spomenuo ime i prezime, on je itekako oprezan, lukav političar. Ne želi se zamjeriti tim potencijalnim biračima. Njih je doduše dva ili tri posto, no u politici i tih dva ili tri posto jako puno znači.

Vučić je prije nekoliko dana u povodu 16. obljetnice NATO-ovog bombardiranja Srbije održao jedan žestoki politički govor i napao je zemlje članice NATO saveza. Danas kaže da se ova odluka dogodila iz osvete istih tih zemalja članica i da su oni zbog tog govora odlučili poslati ovakvu odluku Srbiji i dodatno uznemiriti srbijansku političku scenu.

Dakle, za očekivati je da će Vojislav Šešelj raditi cirkus od izručenja Haagu, no neminovno je da će se to izručenje kroz nekoliko dana i dogoditi.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene