Počelo suđenje Andriji Drežnjaku za ubojstvo socijalne radnice i pravnika - 4
Počelo suđenje Andriji Drežnjaku za ubojstvo socijalne radnice i pravnika - 4 Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Pixsell

Andrija Drežnjak nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva socijalne radnice i pravnika u đakovačkom Centru za socijalnu skrb.


Zbog ubojstva pravnika Ivana Pavića i socijalne radnice Blaženke Poplašen u Centru za socijalnu skrb u Đakovu Andrija Drežnjak nepravomoćno je osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora.

Vezani članci Tomislav Dijanić, epidemiolog ispostave ZJZ Đakovo Epidemiolog iz Đakova objasnio zašto o rezultatima testa ne obavještavaju one koji su na testiranju bili - negativni Korona u Đakovu: Nema izolacije - 4 Majka djeteta iz đakovačkog vrtića u kojem je devetero mališana zaraženo: ''Nismo klonuli duhom. Ne krivim časne sestre za ovo što se dogodilo''

Za ubojstvo Ivana Pavića sud je Drežnjaku odredio kaznu od 30 godina  zatvora. Istu kaznu dobio je i za ubojstvo Blaženke Poplašen, a jedinstveno mu je presuđena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina. 

Sudac je kazao da je riječ o bezobzirnoj osveti te da je ubojica bio ubrojiv u trenucima kada je pucao na djelatnike Centra za socijalnu skrb.

''Ja sam kao tužitelj zadovoljan, ali ne kao čovjek. Ovo je velika tragedija. Rekao sam u raspravi da je Drežnjak bio sam na optuženičkoj klupi, ali do ovoga je došlo zbog puno propusta'', kazao je nakon odluke suda tužitelj Miroslav Kraljević.

Podsjetimo, Andrija Drežnjak u srpnju prošle godine kao korisnik Centra za socijalnu skrb u Đakovu ušetao je u Centar te upucao i ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika Centra, koji je nakon nekoliko dana borbe za život preminuo u bolnici.

Ubojica je nakon toga pobjegao i skrivao se od policije, no uhićen je istog dana u okolici Đakova.