Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bio je ubrojiv''

Presuda đakovačkom ubojici: Andrija Drežnjak osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva pravnika i djelatnice Centra za socijalnu skrb

Andrija Drežnjak - 1
Andrija Drežnjak - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Andrija Drežnjak nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva socijalne radnice i pravnika u đakovačkom Centru za socijalnu skrb.

Zbog ubojstva pravnika Ivana Pavića i socijalne radnice Blaženke Poplašen u Centru za socijalnu skrb u Đakovu Andrija Drežnjak nepravomoćno je osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Đakovu (Foto: Dnevnik.hr) Sada su u suterenu Doma Đakovo dobiva novi Centar za socijalnu skrb, vrijedit će 15 milijuna kuna Andrija Drežnjak - 2 Porekao krivnju Suđenje za dvostruko ubojstvo u Đakovu: "Rekla mi je da sam dosadan i smijala se, onda sam ju ubio. Pištolj sam kupio na tržnici"

Za ubojstvo Ivana Pavića sud je Drežnjaku odredio kaznu od 30 godina  zatvora. Istu kaznu dobio je i za ubojstvo Blaženke Poplašen, a jedinstveno mu je presuđena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina. 

Sudac je kazao da je riječ o bezobzirnoj osveti te da je ubojica bio ubrojiv u trenucima kada je pucao na djelatnike Centra za socijalnu skrb.

''Ja sam kao tužitelj zadovoljan, ali ne kao čovjek. Ovo je velika tragedija. Rekao sam u raspravi da je Drežnjak bio sam na optuženičkoj klupi, ali do ovoga je došlo zbog puno propusta'', kazao je nakon odluke suda tužitelj Miroslav Kraljević.

Podsjetimo, Andrija Drežnjak u srpnju prošle godine kao korisnik Centra za socijalnu skrb u Đakovu ušetao je u Centar te upucao i ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika Centra, koji je nakon nekoliko dana borbe za život preminuo u bolnici.

Ubojica je nakon toga pobjegao i skrivao se od policije, no uhićen je istog dana u okolici Đakova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene