Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O aktualnim temama

Plenković: "Što se tiče priče iz 2011. godine, ona sama po sebi dobiva nove dimenzije''

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak poslijepodne aktualne događaje te SMS aferu.

Premijer Andrej Plenković je na pitanje o aferi SMS i Milijanu Brkiću rekao kako ta tema treba biti raščišćena što skorije te da očekuje angažiran pristup policije i DORH-a.

Pročitajte i ovo Hrvatski ratni brod - 4 Velika investicija Hrvatska planira ozbiljno pojačanje za vojsku: "Skloni smo tome da ga mi gradimo" Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić Govor u Općoj skupštini UN-a Komšić optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH, Plenkovića usporedio s Putinom

"Što se tiče priče iz 2011. godine ona sama po sebi dobiva nove dimenzije. Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu", rekao je premijer.

Potvrdio je da je s Milijanom Brkićem u kontaktu. Na Brkićevu izjavu da se čuju svakodnevno kaže: "Ne možemo svaki dan o istome. Mi smo u kontaktu. On je to govorio u kontekstu insinuacija da je ovo unutarstranački obračun."

"Sigurno da ovakve dugotrajne medijske priče stvaraju određeno ozračje, ali to nema veze ni s politikom stranke i s aktualnim vodstvom. Mislim da ljudi vide da to nema veze s politikom HDZ-a", rekao je premijer na pitanje šteti li ova afera HDZ-u. Dodao je i kako je s Predsjednicom razgovarao u ponedjeljak te da su razgovarali o svemu.

"Želim ohrabriti insitucije da rade bez ičijeg utjecaja na konačni ishod njihovog rada. Jesmo li došli u fazu sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, vidjet ćemo. Sve što se sada radi djeluje mi ispravno", kaže Plenković.

Odgovor Komšiću

Željko Komšić poručio je hrvatskom premijeru da se ne miješa u stvari u susjednoj državi.

"Komšić je u tijeku kampanje koristio tešku retoriku i bilo je i nekih kranje neprimjerenih i bezobraznih transparenata. Za razliku od njega, poruke od mene su bile korektne i afirmativne, pune suradnje i jasne. Ključna poruka je bila ravnopravnost konstitutivnih naroda. Ovo što smo sad po treći put vidjeli - sve je jasnije tko je gdje i za koga glasao. On je izabran prema postojećim zakonima, ali izvjesno je da su Hrvati u BiH birali Dragana Čovića za kojega su htjeli da bude njihov član Predsjedništva i zato sam rekao da ovakva situacija nije dobra", kaže Plenković. 

Nove dokumente o grupi Borg

Dokumente koje je N1 televizija objavila i iz kojih se vidi da su AlixPartners u Agrokor ušli istodobno kad i izvanredni povjerenik Ante Ramljak, 10. travnja 2017., premijer je samo kratko komentirao. "Ja nemam takvih saznanja",

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene