Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor iz Bruxellesa

Plenković o Milanoviću: "Imamo posla s čovjekom koji ima problema, tumara Hrvatskom kao muha bez glave"

Andrej Plenković je iz Bruxellesa je poručio da predsjednik Republike Zoran Milanović nudi kaos, nered i cirkus, a HDZ "za Hrvatsku radi ozbiljne stvari".

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu da jedino što predsjednik Republike Zoran Milanović nudi je kaos, nered i cirkus te je izrazio uvjerenje da su građani dovoljno odgovorni i razumni te znaju kome će pokloniti povjerenje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

"Za razliku od njega koji tumara Hrvatskom kao muha bez glave i bavi se ovim ostacima propalog SDP-a, mi za Hrvatsku radimo ozbiljne stvari. On nudi kaos, nered, cirkus", kazao je Plenković, koji sudjeluje na prvom globalnom nuklearnom samitu u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Ivan Martan, Nikica Augustinović i Nada Šikić "Za Domovinu" Tri stranke predstavile novu koaliciju: "Desnica je u Hrvatskoj ozbiljna alternativa, ne smijemo si dopustiti getoiziranje"

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Uvjeren je, kaže, da su ''naši ljudi odgovorni i razumni i poklonit će povjerenje i onome koji im znači i pouzdanost i sigurnost, a ima i iskustvo i znanje da se nosi sa svim izazovima koji su u godinama pred nama''.

Ustvrdio je da "ovakve neke fabricirane kvazikrize" o kojima Milanović govori može raditi samo onaj tko ima neki osobni strah.

"Očito je glavni problem državnog odvjetništva. Dakle, ovo nije nikakva pravdoljubivost i slobodoljubivost, ovo je osobni strah njega i njemu bliskih zbog promjene na čelu države", dodao je premijer.

Pročitajte i ovo Ilustracija parlamentarnih izbora u BiH Ministarstvo ga demantiralo Tajnik HDZ-a BiH: "Hrvati će imati osigurano pravo glasanja na izborima"

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović u Puli nova objava Zoran Milanović na Fejsu napravio anketu o AP-u: ''Što mislite?''

"Imamo posla s čovjekom koji ima problema, a ti su problemi slojeviti", kaže.

Na upit je li ga iznenadio slogan lijeve koalicije "Rijeke pravde", poručio je da mogu ići pod kojim god hoće, "to je jedno glavinjanje".

"Pobjegli su im i IDS, i Fokus, i još neke stranke. Ostali su s njima samo ovi koji sami ne mogu prijeći prag. Dakle, ekipa koja ide s njima na izbore da se ukrca na njihova pleća i pokuša biti u idućih nekoliko godina ponovno u oporbi", kazao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene