Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori

Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on"

Sastalo se šire predsjedništvo HDZ-a. U izjavi za medije Plenković se osvrnuo na izjavu Zorana Milanovića o tome da neće poštovati odluku Ustavnog suda, ali i da je Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala u kampanji HDZ-a dok je bila predsjednica.

U Zagrebu se sastalo šire predsjedništvo HDZ-a, a nakon toga izjavu za medije dao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Početak obraćanja Plenković je iskoristio da objavi podatke Zavoda za statistiku.

"Prosječne su plaće 1239 eura, najviše dosad. Od početka našeg mandata narasle su za 490 eura, što je 65-postotni rast. Od listopada 2016. do siječnja ove godine realni rast plaća bio 30 posto i to ruši teze oporbe da je inflacija pojela plaće, to nije istina", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković Teške riječi Butković odgovorio na Milanovićeve optužbe: "Dosta se uzjogunio, a bit će on još gori"

"U ovom trenutku sve službe rade na pripremama uredbi koje se odnose na koeficijente za sve zaposlene u državnim službama te će im svima porasti plaće u travnju za ožujak. Prosječni rast plaća je 32 posto", dodao je Plenković i ponovio da je Vlada prošlog tjedna donijela novi paket mjera pomoći građanima.

Pozabavili smo se ključnim stranačkim temama. Svi su izuzetno zadovoljni", rekao je predsjednik HDZ-a.

"Pozitivno ozračje reflektira i stanje na terenu i osjećamo pozitivno ozračje. Itekako smo optimistični, samopouzdani i optimistični", dodao je.

Na stol su došli i prijedlozi imena koja bi se trebala naći na izbornim listama, a o njima će odlučiti idući tjedan. Tada će predstaviti i svoj program. Spremni su za kampanju, naglasio je, koja počinje 1. travnja.

"Danas smo dobili prijedloge županijskih organizacija za liste u svim izbornim jedinicama i mi ćemo to analizirati sljedećih dana i do kraja idućeg tjedna usuglasit ćemo liste, a to će biti u dogovoru s našim partnerima", zaključio je Plenković.

Pročitajte i ovo Kutije za glasačke listiće Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o izlasku na izbore usred tjedna? Pogledajte kako ste glasali

O DIP-u i Ustavnom sudu

"Što se tiče onih koji su zaduženi za provedbu izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se očituju. Budući predsjednik Vlade sigurno neće biti on nego, sa sigurnošću mogu reći da ćemo to biti mi. Prema ozračju koje vidim u Hrvatskoj, budući mandatar trebao bih biti ja", rekao je Plenković.

Demantirao je i izjavu Zorana Milanovića da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala u kampanji HDZ-a.

"Mislim da to nije točno. Ja se ne sjećam da je ona išla na predizborne skupove HDZ-a. Ja se takvih situacija apsolutno ne sjećam", rekao je.

"Otkad sam ja predsjednik HDZ-a, financijsko poslovanje je transparentno i uvijek je dobivalo bezuvjetno mišljenje državnog Ureda za reviziju i imamo snage za još jednu kampanju", odgovorio je Plenković na pitanje novinara koliko će novca potrošiti u kampanji za parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Na kraju konferencije za medije komentirao je navode da će Milanović iskoristiti EU izbore za svoju kampanju na parlamentarnim izborima.

"Mislite da je to nešto što će mu posebno otvoriti horizonte govora? Izbori za EU parlament održavaju se 9. lipnja, on je to učinio s rokom 9. travnja. Formalna kampanja ne može biti prije 25. travnja, osam dana nakon parlamentarnih izbora", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene