Premijer Andrej Plenković je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama poručio da Vlada Republike Hrvatske radi na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje u društvu.

Galerija


Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna Hrvatska se prisjeća ubojstva triju žena i teško ozlijeđivanja jedne žene na Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine. Tim se povodom na Twitteru oglasio premijer Andrej Plenković rekavši da ''šaljemo poruku nulte tolerancije na nasilje nad ženama, djecom i u obitelji te poruku ohrabrenja žrtvama da bez straha prijave svaki oblik nasilja''.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića - 11 Pogledajte tko je sve došao na posljednji ispraćaj Milana Bandića na zagrebačkom Mirogoju Joško Klisović Klisović odgovorio Plenkoviću na prozivke o poznanstvu s Bandićem: "Žao mi je što tako brzo ne reagira na ključne probleme"

''U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, svi resori Vlade RH predano rade na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje u našem društvu, izmjenama kaznenog zakonodavstva nasilje će se oštrije kažnjavati'', poručio je predsjednik Vlade.

Poruku ženama koje su žrtve nasilja, ali i društvu, ranije je poslala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručivši da šutnju treba prekinuti i prijaviti nasilnike.

''Stani i razmisli. Nitko ne zaslužuje nasilje. Nitko ne smije trpjeti nasilje i važno je nasilnika prijaviti. Nemoj trpjeti nasilje, prijavi nasilnika, prokaži nasilnika. Tako štitiš sebe, tako štitiš svoju obitelj, tako štitiš svoje prijatelje. Prekini šutnju. Svi trebamo dati podršku i kao društvo trebamo prestati šutjeti, a ti zaslužuješ bolje i vrijediš više'', rekla je Blaženka žrtvama nasilja putem Facebooka.