Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitano troje svjedoka

Aleksandra Ljuba negira krivnju za zlouporabu položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba ustvrdila je na početku današnjeg suđenja da se ne osjeća krivom za zlouporabu položaj i ovlasti jer je na trošak MUP-a 2006. na ljetovanje u policijskom odmaralištu u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića danas je ispitalo i prvih troje svjedoka, od njih desetak koliko bi ih se trebao saslušati prije donošenja presude. Većina svjedoka djelatnici su MUP-a.

Pročitajte i ovo Hrvati i ljetovanje - 3 INFLACIJA UKRALA ODMOR Koliko Hrvata može platiti ljetovanje? Rumunjska, Grčka i Mađarska najgore na ljestvici Giorgia Meloni Ljetovanje u Albaniji Premijerka u misiji spašavanja ugleda svoje zemlje: "Idite i platite račun ovim idiotima, molim vas"

Obrana bivše glasnogovornice zagrebačke policije od početka postupka ističe da je suđenje nepotrebno jer u cijelom slučaju nitko nije oštećen. Ljuba je, naime, naknadno sama platila cijeli trošak ljetovanja.

U slučaju je bio optužen i bivši šef Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a Mijo Vadžić koji je ranije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om.

>> Aleksandru Ljubu terete da je prijateljicu odvela na ljetovanje na račun MUP-a

Ljuba je bila glasnogovornica zagrebačke policije do travnja 2010., nakon čega je premještena u MUP-ov Odjel za odnose s javnošću. Bez obzira na kazneni postupak, nije udaljena s dužnosti. U MUP-u su, kako je nedavno objavljeno u medijima, ustvrdili da je u ovom slučaju, po Zakonu o policiji, nastupila apsolutna zastara pokretanja disciplinskog postupka pa se nisu stekli zakonski uvjeti za njezino udaljenje s dužnosti.

Suoptuženi Vadžić je na vlastiti zahtjev umirovljen u srpnju 2010. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene