Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao švercer

Planove mu pomutila pulska policija: U putnoj torbi pokušao prošvercati 12,6 kg marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U putnoj torbi 55-godišnjeg albanskog državljanina istarska policija je pronašla 12,6 kilograma marihuane, koju je u autobusu pokušao preko granice prokrijumčariti u Sloveniju, a zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Iz PU istarske i granične kontrole Policijske postaje Buje u petak su na konferenciji za novinare izvijestili da su policajci u srijedu poslijepodne na graničnom prijelazu Kaštel, tijekom izlazne granične kontrole putnika i autobusa koji je prometovao na relaciji Zagreb-Pula-Koper-Trst-Ljubljana-Zagreb, posumnjali u 55-godišnjeg Albanca za kojega je utvrđeno da je nekoliko dana boravio u Hrvatskoj, no nije imao prijavljen boravak.

Pročitajte i ovo Ilustracija 77 kilograma Policija presrela automobil, bio je pun droge, a vozio ga je - policajac Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Policija je od svih putnika zatražila da preuzmu svoju prtljagu, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu, a pretragom je kod Albanca pronađen ključ od ostavljene torbe. Temeljem sudskog naloga, torba je pretražena i u njoj je pronađeno 12 paketa s ukupno 12,6 kilograma marihuane.

U nastavku istrage na jednom parkiralištu u Umagu pronađen je automobil Peugeot 208 talijanskih registracija kojim se služio spomenuti 55-godišnjak, a u kojemu su, kažu u Istarskoj policiji, pronađeni i drugi predmeti od značaja za daljnji kazneni postupak.

"Ova zapljena rezultat je ispravne profilacije policijskih službenika i nije usamljen slučaj. Naime, u posljednjih mjesec dana poduzimamo pojačane mjere, s obzirom na to da se približava turistička sezona te povećavamo operativnu kontrolu i na graničnim prijelazima i u operativnom radu, a sve s ciljem suzbijanja problematike zlouporabe droga i otkrivanje počinitelja ovakvih kaznenih djela", izjavio je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Valter Gržeta.

Najavio je da će se pronađena droga dostaviti na vještačenje u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić'', dok je osumnjičeni u četvrtak navečer uz kaznenu prijavu priveden.

"Postupanje policijskih službenika granične policije Policijske postaje Buje-Buie pokazalo je još jednom spremnost hrvatske policije u zaštiti i nadzoru državne granice, kao i činjenicu da unatoč obimu posla i pojačanom prometu putnika, hrvatski policajci provode učinkovitu graničnu kontrolu i svojim aktivnostima suzbijaju prekogranični kriminalitet", kazao je pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu Robert Boban Paulović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene