Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokvaren aparat

Alarmantno u splitskoj bolnici: Pacijente šalju u Zagreb na liječenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alarmantno stanje u splitskoj bonici! Predstojnik Klinike za kirurgiju splitske bolnice Vedran Radonić, traži hitnu pomoć ministarstva zdravlja.

Naime, već osam mjeseci pokvaren im je aparat u angiološkoj dvorani. Jučer je u toj bolnici, kako kaže, bilo dramatično. Za dvoje morao je moliti da ih se primi u zagrebačke bolnice kako bi im se spasio život, jer se zahvati nisu mogli obaviti u Splitu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Ilustracija Dvije ozlijeđene osobe Nakon ponoći izbio požar: Vatrogasci iz kuhinje izvlačili muškarca u invalidskim kolicima

Popravak aparata iznosi oko milijun i 200 tisuća kuna, a kako se bliži ljeto, očekuje se i veći broj interventnih zahvata. Radonić je naglasio i da se taj aparat, otkako je nabavljen prije pet godina, često kvari.

>> Panika u Rijeci: Bolnica nema novca za kemoterapiju oboljele djece!

'Aparat je nezadovoljavajući za sam interventni zahvat i još ima slabost da se ne može dovoljno rotirati da bi se pogledala slika u obe projekcije, što onda znatno otežava samu intervenciju. Do sada smo mi imali dnevno pet intervencija i sad u osam mjeseci mi više nemamo ni jednu', rekao je Radonić.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene