Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Ana Rukavina

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Gospiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak 07. lipnja, od 10:00 do 13:00 sati, u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić (KIC) u Gospiću, Budačka 12, održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Gospić.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju (postupak kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti).

Pročitajte i ovo Darivanje matičnih stanica na Korzu - 2 Zaklada Ana Rukavina "Puno ljudi čeka u redu": U hvalevrijednoj akciji građani se okupili da bi pomogli malenoj Riti Slika nije dostupna Humanitarna akcija koja spašava živote Najdraži cvjetovi Ane Rukavine zamirisali su diljem Hrvatske: Osmu godinu prikupljala su se sredstva za Zakladu

>> Zaklada Ana Rukavina poziva na upis u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku - lijek je u nama! Time Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo "lijek“ kojim možemo spašavati živote jer upisom u Registar postajemo potencijalnim spasiteljem života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Rezultati Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 39 381 dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 33 275 uzoraka krvi. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 29 transplantata i time dana nada za spas 29 života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene