Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne nasjedajte

Ajoj! Zaljubila se u lažnog humanitarca iz Afganistana pa mu uplatila pozamašan iznos, a onda ju je prevarila i vidovnjakinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Ludbregu primilia je prijavu žene (63) koju su dvaput preveslali na društvenim mrežama.

Prema prijavi, sa ženom je na društvenoj mreži 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi s izlaskom iz baze u cilju ostvarivanje zajedničke veze.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Žena mu je uplatila na račun tri tisuće eura, a onda ju je nesuđeni lažni humanitarac blokirao.

Niti mjesec dana kasnije prevarena gospođa preko društvene mreže stupila je u kontakt s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja. Obećala joj je riješiti problem ako uplati 200 eura, što je nesretna žena i učinila. Potom je ''vidovnjakinja'' zatražila još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem. Žena iz Ludbrega i to je uplatila. Potom je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je prevarena.

Materijalna šteta procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja tog kaznenog djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene