Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Policija u Ludbregu primilia je prijavu žene (63) koju su dvaput preveslali na društvenim mrežama.


Prema prijavi, sa ženom je na društvenoj mreži 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi s izlaskom iz baze u cilju ostvarivanje zajedničke veze.

Vezani članci Policija / Ilustracija Smijenjen šef zadarske krim policije, objavljeni detalji: Vozio pod utjecajem alkohola, nije bio na dužnosti... Poštanski sandučić, ilustracija Lažna bankarica operira po kućama: Pogledajte kako je prevarila vremešnog muškarca, ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Žena mu je uplatila na račun tri tisuće eura, a onda ju je nesuđeni lažni humanitarac blokirao.

Niti mjesec dana kasnije prevarena gospođa preko društvene mreže stupila je u kontakt s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja. Obećala joj je riješiti problem ako uplati 200 eura, što je nesretna žena i učinila. Potom je ''vidovnjakinja'' zatražila još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem. Žena iz Ludbrega i to je uplatila. Potom je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je prevarena.

Materijalna šteta procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja tog kaznenog djela.