Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestila privremena uprava

Agrokor 2017. završio s manjim prihodima i većom dobiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor je 2017. završio s manjim prihodima od dobiti, izvijestila je to privremena uprava. Prije objave financijskih izvješća dočekala ih je odluka Visokog trgovačkog suda o formiranju vjerovničkog vijeća, kako je to predložio bivši izvanredni povjerenik.

Konkretno, Agrokor je u 2017. godini ostvario nekonsolidirano 43,4 milijarde kuna prihoda, što je pad od 10 posto u odnosu na 2016., a istovremeno je ostvareno 1,8 milijardi kuna dobiti iz operativnog poslovanja što je porast od osam posto, izvijestio je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) RAZLOG JOŠ NEPOZNAT Potresi u Fortenova grupi? Fabris Peruško smijenio svoju zamjenicu Irenu Weber Slika nije dostupna Šef Fortenove – bivšeg Agrokora Maksim Poletajev: "Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život"

Vjerovničko vijeće sastavljeno je od pet skupina stalnih vjerovnika, a sud smatra da izvanredna uprava nije kvalitetno objasnila po kojim gospodarskim interesima su ih rasporedili. Fabris Peruško izvijestio je kako će se idućih dana Agrokor očitovati na odluku suda, ali poručuje da sve to neće utjecati na postizanje nagodbe koja mora biti završena do 10. srpnja.

''Ne vidim to kao veliku prepreku. Dapače, kao što i sami znate ovaj proces uspostave stalnog vjerovničkog vijeća je bio blokiran zbog određenih osporavanja jedne grupe vjerovnika, jednog vjerovnika koji je osporavao jednu veliku grupu, a to su bili vlasnici obveznica i vjerujemo da zbog ovog novog rješenja koje je došlo danas, da će nam to deblokirati proces i omogućiti da vrlo uskoro uspostavimo stalno vjerovničko vijeće'', rekao je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene