Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afera Jubito odjeknula svijetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kiro Went Nuts", objavio je International Herald Tribune u priči o Kirinovoj navodnoj istrazi YouTube servera i zahtjevu SDP-a za smjenom ministra unutarnjih poslova zbog kršenja zakonskih propisa.

O jučerašnjem pozivu na ostavku ministar Kirina, koju je u Saboru zatražila vodeća oporbena stranka, optuživši ga da nije poštivao zakonske propise kako bi otkrio tko je postavio njegove izjave na popularni internetski videoservis YouTube, pisao je i ugledni International Herald Tribune (IHT), novina u vlasništvu američke kompanije New York Times. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Kirinova pjesmica Slika nije dostupna SDP traži Kirinovu ostavku zbog Jubitoa

>> Zastupnici u 'Jubito' majicama tražili ostavku Kirina

>> Video: Kirinova pjesmica

IHT izvještava o tome kako su hrvatski mediji nedavno prenijeli Kirinovu izjavu kojom optužuje SDP za postavljanje videoisječaka njegovih govora na YouTube, te da je to doznao pretraživanjem servera. Kirin je kasnije izjavio kako su novinari krivo prenijeli njegove riječi.

International Herald Tribune dalje prenosi kako je SDP-ovac Nenad Stazić pitao Kirina u Saboru je li Google, vlasnik YouTubea, upoznat s njegovom istragom servera, kako je propisano zakonom. Ukoliko nije, prenosi IHT Stazićeve riječi, "počinili ste zločin kršeći o privatnosti i sigurnosti" internetskog prometa.

Kirin je odbio dati ostavku, a premijer Ivo Sanader ga je do sada podržavao, naglašava IHT. Isječci Kirinovih izjava, objavljeni na YouTubeu pod naslovom 'Kiro prosviro' ('Kiro Went Nuts', kako prevodi IHT), zabavljali su i zabrinjavali hrvatsku javnost tjednima.

Kirinovi protivnici tvrde da ti isječci pokazuju njegovu nesposobnost, a njegovi pristaše smatraju da je to samo dio oporbene kampanje za parlamentarne izbore koji će se održati u studenome. International Herald Tribune u istom članku piše da je SDP, prema istraživanjima, odnedavno postao najjača stranka u Hrvatskoj, nadjačavši vladajući HDZ po prvi put od 2003. godine.

IHT zaključuje članak mišljenjem političkih analitičara koji smatraju da cijela afera ima dobru stranu: Hrvatska je politika napokon i na internetu!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene