Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažu da imaju rješenja

A što bi napravio HDZ?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na motivacijskom skupu punom političkih poruka HDZ se jučer pohvalio i gospodarskim programom. Uvjereni su da mogu bolje voditi zemlju u ovo krizno vrijeme. Tvrde kako imaju i konkretna rješenja za izlazak iz krize, poticanje zapošljavanja i poboljšanje standarda u zemlji. Provjerili smo što bi to konkretno HDZ napravio.

'Još koji tjedan i imat ćemo 400 tisuća nezaposlenih, hoćemo li čekati pola milijuna? Nećemo i ne smijemo dragi prijatelji Hrvatska je pred bankrotom', tako govori lider oporbe, no poruka HDZ-a je i da su spremni raditi bolje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Stranački gospodarski tim ima rješenja. 'Pitanje danas nakon 5 godina krize je tko će preuzeti rizik za privatni sektor jer ne preuzima to za kapital nego za radna mjesta', kaže Domagoj Ivan Milošević.

Osim preuzimanja rizika investicijsku politiku HDZ bi vodi drugačije. 'Da li biste vi išli uložiti novac u zemlju u koji nova vlada uvodi porez na dividendu i primjenjuje ga retroaktivno', pita Milošević.

>> Motivacijski skup HDZ-a: 'Sjećate se Plana 21? Čujem da sad ide Plan 5 pa onda valjda Plan 0'

Za poticanje gospodarstva HDZ bi rasteretio poduzetnike, ali i građane, a dotakli bi se i PDV-a. 'Sada je teško reći možemo li odmah smanjiti stopu PDV-a kratkoročno to je neizvedivo ali kroz neko vrijeme apsolutno da', kaže Marko Kolaković, nestranački gospodarski savjetnik HDZ-a.

Novac za ovakve poteze smatraju HDZ-ovci može se naći dijelom kroz državne uštede, a dijelom zaduženjima u inozemstvu s niskim kamatama koje se trenutačno zaračunavaju Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene