Obavijesti Video Pretražite Navigacija

30 tisuća Zagrepčana slavilo na Trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 30 tisuća Zagrepčana i njihovih gostiju novu je 2007. godinu dočekalo na otvorenom, na Trgu bana Jelačića. U video prilozima možete pogledati kako se slavilo širom Hrvatske.

Posljednje minute 2006. ispraćene su uz glazbu "Prljavog kazališta" i veličanstven vatromet s nebodera na središnjem gradskom trgu, s kojega je ispaljeno više od tisuću projektila, a s posebnim oduševljenjem dočekani su tzv. "trčeći rafali", po uzoru na one kakvi se ispaljuju u svjetskim metropolama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osijek: Prostor Trga bana Jelačića najznačajnije arheološko područje iz antičkog doba u Hrvatskoj Slika nije dostupna Mungosi prosvjedovali na Trgu bana Jelačića

Uz "Prljavce", Zagrepčane su u novogodišnjoj noći zabavljali i
"Animatori", Renato Matessi i "Zvijezde", te Jura Stublić i "Film", a za kraj koncerta ostavljen je nastup grupe "Pips, Chips & Videoclips".

Sva događanja na Trgu mogla su se pratiti i na velikom videozidu, a na otvorenim štandovima, građani su se mogli okrijepiti kobasicama, hrenovkama, kuhanim vinom i pivom.

Dočeku na Trgu nazočile su i tisuće mladih iz cijele Europe,
sudionika 29. europskog susreta mladih, kojemu je službeni doček Nove godine bio upravo na Trgu.

Doček na središnjem trgu koštao je nešto manje od pola milijuna kuna, gradski Ured za kulturu financirao ga je s 293 tisuće kuna, a ostale su troškove pokrili sponzori.

Proslavu je osiguravao velik broj policajaca i redara, koji su
nadgledali prilaze središnjem trgu, a o građanima su skrbila i dvoja kola hitne medicinske pomoći te vatrogasci. 

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića velik je broj Osječana dočekao Novu godinu, a čestitke su im odmah poslije ponoći uputili gradonačelnik Anto Đapić i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo. S bečkim valcerom i velikim vatrometom Osječani su ušli u Novu 2007. godinu.

Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, koji ima podno grijanje, organizirali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Građanima se dijelilo kuhano vino i čaj.

Središnji program dočeka nove 2007. godine u Rijeci organiziran je u središtu grada na sjecištu Korza i Trga 128. brigade. Ispred pozornice se okupilo nekoliko desetaka tisuća građana koji su u Novu godinu ušli uz svirku, a u ponoć se okupljenim građanima obratio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel popraćen velikim vatrometom s lukobrana riječke luke.

Ispraćaj stare godine na otvorenom organiziran je tradicionalno na splitskoj Prokurativi gdje je, kako se procjenjuje, bilo više od četiri tisuće Splićana.

Novogodišnji dočeci na otvorenom i u hotelima priređeni su i u većini gradova Splitsko - dalmatinske županije, kao u ostalih hrvatskih županija. Više od pet tisuća Gospićana tradicionalno je dočekalo Novu godinu na središnjem gradskom trgu Stjepana Radića, gdje je slavlje uz pjesmu, napitke i vatromet potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Posebno veselo bilo je na najpoznatijoj dubrovačkoj ulici Stradunu, gdje je i ove godine organiziran novogodišnji program. Točno u ponoć građanima je Novu godinu čestitala dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene