Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dnevnik na otocima"

10 sati, 3 trajekta i 500 kuna: Od Mljeta do Lastova kao od Zagreba do Splita i natrag

Dnevnik na otocima: Putovanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Dnevnik na otocima: Putovanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dnevnik na otocima: Putovanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon što je u novoj rubrici "Dnevnik na otocima" reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov posjetila Mljet, od tamo se uputila na Lastovo, do kojeg se prilično naputovala.

Trajektom do 11,3 kilometra udaljenog Prapratnog na Pelješcu, a potom do 55,5 kilometara udaljenog Orebića. Odatle ponovno putuje trajektom do Korčule – 5,2 kilometra. Uslijedila je vožnja automobilom do Vele Luke – 42,7 kilometara. Posljednja dionica bila je plovidba do Lastova – 37 kilometara.

Pročitajte i ovo Dnevnik na otocima: Drvenik Veli (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Dnevnik na otocima Mjesto u kojem se zaposleni mogu nabrojati na prste jedne ruke: "Živimo zdravije nego saborski zastupnik i Bandić" Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik na otocima Otok na kojem se ozbiljno radi na poboljšanju nataliteta: "Doseljavaju mladi ljudi i rađaju se dječica"

Kad se sve zbroji, ekipa Nove TV ukupno je prešla 158 kilometara i za to im je, uz čekanja, trebalo 9,5 sati.

"Da nema posla, ništa me ne bi natjeralo na ovaj put"

Drugim jutarnjim trajektom koji isplovljava iz mljetske luke ekipa Nove TV napustila je zeleni otok. Plovidba do kopna, do mjesta Prapratno traje oko 45 minuta, a jednako toliko trajalo je i putovanje kroz Pelješac do Orebića.

Naša se ekipa iskrcala i isplovila prema Korčuli. Trajekt odavde plovi čak 14 puta. Ni jučer nije bio prazan, vožnju od samo 15-ak minuta putnici krate i na mobitelu.

Da nije bilo posla, Zorana ništa ne bi natjeralo na ovakav put.

"Krenuo sam u 9 sati iz Splita da bi ulovio trajekt u Pločama koji ide u Trpanj, pa sam se vozio do Orebića i sad sam se ukrcao u jedan sat na ovaj trajekt“, kaže Zoran iz Splita.

"Alternativa – helikopter"

Na pitanje postoji li alternativa, Zoran odgovara: „Ne znam, jedino iznajmiti helikopter…“

Nakon pristajanja na Korčuli, automobilom smo se zaputili do Vele Luke gdje iduća tri i pol sata čekamo našu posljednju i ukupno treću brodsku vezu do Lastova.

Jedini je ovo trajekt koji danas isplovljava. Ranija linija samo s jednim putnikom zbog nemirnog je mora – otkazana.

Putovanje od Mljeta do Lastova trajalo je gotovo 10 sati, a za trajektne karte za dvije osobe i automobil potrebno je izdvojiti 500 kuna. Za to se vrijeme primjerice može doći od Zagreba do Splita i nazad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene