Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski župan Ivan Jakovčić na svojoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare održanoj danas u Puli ustvrdio da Istarska županija treba biti aktivno uključena u privatizaciju pulskog brodogradilišta 'Uljanik' .


'Uljanik je jedino pravo hrvatsko brodogradilište koje posluje
pozitivno, koje zapošljava ogroman broj radnika i koje ima velik broj kooperanata i jedan je od strateških poduzeća za Istarsku županiju', istaknuo je Jakovčić dodavši kako županija kao javni sektor može znatno pridonijeti stabilnosti rada Uljanika pa upravo iz tog razloga, drži on, želi sudjelovati u svim segmentima razgovora.

Vezani članci Irena Hrstić - 3 Ravnateljica OB Pula: ''Dolazi nam sve više mlađih pacijenata, čak 10-15 godina mlađi nego u prošlom valu" Slika nije dostupna SMH protiv privatizacije Uljanika

Župan je odbacio prijedlog restrukturiranja hrvatske brodogradnje prema kojemu bi se dio proizvodnje, odnosno strojogradnja premjestila u drugo brodogradilište.

'Uljanik je integralno brodogradilište i mi ga kao takvog želimo imati u našoj sredini. Uljanik se ne smije i neće pretvoriti u
proizvodnju trupa broda jer smatram da je akumulirano znanje u Uljaniku najveće jamstvo za njegovu konkurentnost', poručio je istarski župan koji je najavio da će o tome u subotu razgovarati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem koji će biti nazočan porinuću broda u pulskom brodogradilištu.

Nazvavši saborsku odluku o osnivanju sveučilišta u Puli povijesnom, Jakovčić je istaknuo kako sada treba čim prije dovršiti zgradu Fakulteta ekonomije i turizma, izgraditi studentski restoran kao i studentski dom.

On se danas osvrnuo i na prvu sjednicu Odbora za izgradnju nove Opće bolnice u Puli ustvrdivši kako je konačno oblikovan hodogram prema kojemu bi se ishodovala lokacijska, a najkasnije do kraja iduće godine i građevinska dozvola za bolnicu.