Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svako zlo za neko dobro

Kriza: Pada prodaja vozila, ali i njihova cijena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S globalnom ekonomskom krizom i auto industrije doslovno kolabiraju. Prodaja automobila u Hrvatskoj znatno pada, a drugačije nije ni u susjedstvu.

Kupaca je sve manje, a akcija i top ponuda sve više - tako bi se ukratko mogao opisati odlazak u autosalone. Ipak, ekonomisti smatraju kako je upravo sada najbolje vrijeme za kupovinu.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Kriza je, kažu stručnjaci, počela i što se tiče automobilske industrije. No, pravi potresi očekuju nas sljedeće godine. Padat će cijene svih vrsta automobila, a najviše onih luksuznih. 

'U ovoj situaciji kada krediti postaju skuplji, kada financijska budućnost postaje nesigurnija ljudi se odriču kupnje trajnih dobara odnosno koriste ona dobra koja već imaju', rekao je Ljubo Jurčić.

No, dok kupci čekaju autoindustrije trpe gubitke. Prodaja pada, cijene se spuštaju, radnicima prijete otkazi i potpuni kolaps. Lavina, čini se, hvata i naše tržište.

Hrvati se za sada okreću rabljenim automobilima. Stari samo nekoliko godina isplativi su jer su još pod jamstvom. Ipak, s obzirom na stanje u svijetu pitanje je hoće li za koji mjesec građani i za takve automobile imati dovoljno novca.

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene