Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za kvadrat stana 1.200 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko god to zvučalo nevjerojatno, cijena stanova u središtu Gospića, u novim zgradama, iznosi nevjerojatnih 1200 kuna po četvornome metru.

Da se do četvornog metra stana može doći za oko 1200 kuna potvrđuje nedavni natječaj koji je raspisao Grad Gospić, koji četiri stana u vlasništvu Grada prodaje po nevjerojatno niskim cijenama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REVITALIZACIJA LIKE Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje'' Gospić iz zraka - 2 ŽIVOT U HRVATSKOJ Ovaj kraj može se pohvaliti najvećim gradom u Hrvatskoj, ali ima i golemi neiskorišteni potencijal: "Da bih tu baš živio? Nažalost, ne vjerujem"

Tako se, primjerice, stan od 60,43 m2 u središtu Gospića putem natječaja prodavao po početnoj cijeni od samo 74.819,64 kune, a stan površine 45,47 m2 se cijeni 56.582,08 kuna.

Osim začuđujuće niskih cijena nekretnina, cijelu stvar čini zanimljivom i podatak da je natječaj trajao tek sedam radnih dana, a stanove su kupili ljudi koji u njima žive već godinama.

Predsjednik komisije, gradonačelnik Gospića Milan Kolić, kaže da je sudski vještak odredio početnu cijenu nadmetanja za četvorni metar stana.

"Mi smo te stanove mogli dati i badava ljudima koji u njima već žive. Oni su hrvatski branitelji i dragovoljci, ali i djelatnici gradskih upravnih odjela, a prema zakonu, Grad im je mogao stanove dodijeliti besplatno", tvrdi Kolić.

Odbacuje mogućnost da je natječaj namješten te kaže kako se na njega mogao javiti svatko te ponuditi bolju cijenu koja bi se prihvatila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene