Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko god to zvučalo nevjerojatno, cijena stanova u središtu Gospića, u novim zgradama, iznosi nevjerojatnih 1200 kuna po četvornome metru.


Da se do četvornog metra stana može doći za oko 1200 kuna potvrđuje nedavni natječaj koji je raspisao Grad Gospić, koji četiri stana u vlasništvu Grada prodaje po nevjerojatno niskim cijenama.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Planuo stan na drugome katu zgrade u Trogiru: Na teren izašli vatrogasci, hitna i policija Cijene stanova sve skuplje - 1 Cijene nekretnina diljem Hrvatske rastu, stručnjaci otkrivaju hoće li se to uskoro promijeniti: "Oni koji očekuju nekakav pad cijena..."

Tako se, primjerice, stan od 60,43 m2 u središtu Gospića putem natječaja prodavao po početnoj cijeni od samo 74.819,64 kune, a stan površine 45,47 m2 se cijeni 56.582,08 kuna.

Osim začuđujuće niskih cijena nekretnina, cijelu stvar čini zanimljivom i podatak da je natječaj trajao tek sedam radnih dana, a stanove su kupili ljudi koji u njima žive već godinama.

Predsjednik komisije, gradonačelnik Gospića Milan Kolić, kaže da je sudski vještak odredio početnu cijenu nadmetanja za četvorni metar stana.

"Mi smo te stanove mogli dati i badava ljudima koji u njima već žive. Oni su hrvatski branitelji i dragovoljci, ali i djelatnici gradskih upravnih odjela, a prema zakonu, Grad im je mogao stanove dodijeliti besplatno", tvrdi Kolić.

Odbacuje mogućnost da je natječaj namješten te kaže kako se na njega mogao javiti svatko te ponuditi bolju cijenu koja bi se prihvatila.