Obavijesti Video Pretražite Navigacija

World Cheese Awards 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na WORLD CHEESE AWARDSU 2011. Paška sirana, najstarija sirana na otoku Pagu dobila je 4 prestižna priznanja za 4 sira.

PAŠKI SIR, PRAMENKO, MEDITERANO i DALMATINAC. PAŠKI SIR i PRAMENKO dobili su srebrne medalje u kategoriji TVRDI, OVČJI SIREVI koja je vrlo općenita kategorija i zato je to veliki uspjeh za Pašku siranu. MEDITERANO, sir s kaduljom, novi proizvod Paške sirane lansiran tek u srpnju ove godine, dobio je srebrnu medalju za NOVI SIR NA TRŽIŠTU, DALMATINAC-miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka dobio je brončanu medalju u kategoriji SIREVI NAPRAVLJENI OD MLIJEKA VIŠE OD 1 ŽIVOTINJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat izvan granica RH Oni godišnje proizvode 120 tona nagrađivanog paškog sira... Slika nije dostupna Brojne nagrade Amerikanci 'poludjeli' za ovim hrvatskim sirom!

Ono što je isto bitno je to da smo od 4 sira koje smo poslali na natjecanje osvojili 4 medalje;za svaki sir koji smo poslali.
Na ocjenjivanju koje se događalo u Birminghamu smo osobno sudjelovali pa Vam šaljemo slike u privitku.
World Cheese Awards je prestižno natjecanje na kojem se svake godine natječe preko 2000 sireva iz cijelog svijeta. Ove godine se iz Hrvatske natjecalo 3 proizvođača koji su također osvojili nagrade i medalje te je tako Hrvatska ušla u top 55 sirnih destinacija.

Općenito o tvrtki…

Paška sirana je najstarija sirana na otoku Pagu. S nama je počela priča o PAŠKOM SIRU, najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru. Mi smo prvi lansirali Paški sir na tržište, prvi mu dali etiketu, prvi ga poslali na natjecanja i dobili medalje za njega…Prvi smo stvorili od Paškog sira brand za kojeg se danas zna ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu.
Pašku siranu možemo slobodno nazvati majkom paškoga sira jer jedina ima više od 65 godina tradicije proizvodnje paškog sira.

A kako je započela priča o paškom siru i Paškoj sirani?

Daleke 1946. godine osnovana je kao poljoprivredna zadruga, odnosno mala sirana koja je imala i matično stado ovaca. Kroz svoju povijest je prolazila kroz različite organizacijske oblike do 1992. kada nastaje dioničko društvo. Od male zadruge danas je to moderna tvrtka, izvoznica u zemlje EU i SAD.

Paška sirana se bavi proizvodnjom sireva od ovčjeg i kravljeg mlijeka te proizvodnjom ovčjeg mlijeka i mesa. 2008. godine izgrađen je novi pogon za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, djelomično financiran iz pretpristupnih fondova EU i agencije SAPARD. Novi pogon u potpunosti udovoljava europskim standardima i u njemu rade novi i najmoderniji uređaji za proizvodnju sireva.

Paška sirana je dobitnica brojnih međunarodnih i domaćih priznanja; najveći je proizvođač ovčjeg mlijeka za 2009., 2010., 2011. godinu. Posjedujemo zlatne medalje za vrhunsku kvalitetu sireva na različitim manifestacijama, izložbama i sajmovima hrane od kojih su najznačajnije medalje za sireve PAŠKI SIR, PRAMENKO, DALMATINAC i MEDITERANO s World Cheese Awardsa 2011. koji se održavao u Birminghamu.

Neprestano radimo na usavršavanju ne samo kvalitete sireva već i na usavršavanju kvalitete cjelokupnog poslovanja. U skladu s tim uveli smo HACCP i ISO 9001:2008 certifikate u naš sustav. Posjedujemo i HALAL kvalitetu, a naši sirevi su nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.

Misija Paške sirane je: Sigurnost i zadovoljstvo potrošača prije svega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene