Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada će odobriti poskupljenje struje od 20 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader najavio je nakon redovitog sastanka sa socijalnim partnerima kako se s obzirom na poskupljenja, u Ministarstvu financija osniva radna skupina koja priprema strukturne potpore za određene grupacije u društvu.

Za te će potpore, kako je rekao, do kraja godine biti osigurano oko 600 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Slika nije dostupna Sanader: Možda nam neće ni trebati nuklearna elektrana

Kada je riječ o plavom dizelu pripremamo uvođenje tzv. pametnih kartica za uporabu plavog dizela, što smo usuglasili s Europskom komisijom, rekao je premijer Sanader dodavši kako će po procjeni Ministarstva financija uvođenje takvih kartica donijeti uštede između 200 i 300 milijuna kuna.

Sanader je ponovno naglasio važnost uvođenja osobnog identifikacijskog broja, kojim bi se trebalo vidjeti kome što pripada od potpora iz različitih resora po različitim osnovama.

Govoreći o rastu cijena energenata, Sanader je rekao kako se, kada je riječ o plinu, moraju osigurati novi dobavni pravci. Dodao je kako se u tom kontekstu pojavljuju i razmišljanja o Družbi Adria.

HEP ne može bez povećanja cijene električne energije ići dalje, no 54 posto koliko su oni predlagali ne dolazi u obzir, poručio je Sander dodajući da je ipak oko 20 posto nešto sa čime će se morati s njima suglasiti.

Činjenica je da energija i hrana više neće biti tako jeftini kako su bili juče i to je nešto s čime se moramo pomiriti, ustvrdio je Sanader dodajući da Hrvatska na to mora znati odgovoriti.

Brodogradnja je za hrvatsku od izuzetnog značaja, ona je hrvatski "brand" i nema šanse da se ugasi, poručio je Sanader. Dodao je da su Vladi radnici koji u njima rade apsolutni prioritet te je obećao kako će u procesima privatizacije i restrukturiranja oni zadržati svoja radna mjesta.

Vlada je u tom smislu prihvatila i zahtjeve Hrvatske udruge sindikata, koji su tražili da sindikati sudjeluju u izradi natječaja, analizi pristiglih ponuda i odabiru, te kreiranju kupoprodajnih ugovora s odabranim ponuditeljem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene