Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je prije 50 godina tim stručnjaka na čelu s profesoricom Zlatom Bartl izumio jedan začin malo tko je znao da će upravo on jednog dana postati najpoznatiji hrvatski brand. Danas nema osobe koja nije čula za Vegetu.


Nakon 50 godina Vegeta je i dalje 'in'. To pokazuje i činjenica kako Hrvatska čini tek 20% Vegetinog tržišta, dok je 80% biznisa internacionalizirano. Prvi izvoz Vegete počeo je 1967. godine. Već 40 godina ovaj brand je prisutan u domovima potrošača diljem svijeta. Konkurenciji zadaje velike glavobolje jer ga je gotovo nemoguće kopirati. Baš kao i Cedevitu, brand koji slavi 40 godina postojanja. Marin Stanković, danas umirovljeni magistar farmacije, Cedevitu je izumio 1969. godine dok je radio u Plivi. Više o ovim brandovima doznajte u priloženom videu emisije Novac koji se na programu Nove TV emitira nedjeljom u jutarnjem terminu.

Vezani članci Slika nije dostupna Cedevita KIDS Gusarska ekipa PUC PUC pucketaaa Slika nije dostupna Vegeta i dalje vodeći brand na hrvatskom tržištu te najjači domaći brand u Adria regiji