Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanima vas?

VIDEO: Hrvatski brandovi koji su osvojili svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je prije 50 godina tim stručnjaka na čelu s profesoricom Zlatom Bartl izumio jedan začin malo tko je znao da će upravo on jednog dana postati najpoznatiji hrvatski brand. Danas nema osobe koja nije čula za Vegetu.

Nakon 50 godina Vegeta je i dalje 'in'. To pokazuje i činjenica kako Hrvatska čini tek 20% Vegetinog tržišta, dok je 80% biznisa internacionalizirano. Prvi izvoz Vegete počeo je 1967. godine. Već 40 godina ovaj brand je prisutan u domovima potrošača diljem svijeta. Konkurenciji zadaje velike glavobolje jer ga je gotovo nemoguće kopirati. Baš kao i Cedevitu, brand koji slavi 40 godina postojanja. Marin Stanković, danas umirovljeni magistar farmacije, Cedevitu je izumio 1969. godine dok je radio u Plivi. Više o ovim brandovima doznajte u priloženom videu emisije Novac koji se na programu Nove TV emitira nedjeljom u jutarnjem terminu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BUDI DOBRO. BUDI CE 77 % Hrvata optimizam smatra ključnim za očuvanje mentalnog zdravlja Slika nije dostupna Obilježavanje 60. obljetnice Podravka se oglasila o Plenkovićevom licu na Vegeti: "Personalizirane bočice bile su integralni dio slavljeničke kampanje"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene